Weekendresa

Min överraskning till Fredric var en liten resa söderut i vårt avlånga land. På lördagen packades en frukostkorg med kaffe, äggmackor, kanelbullar och frukt som avnjöts väldigt snabbt på den blåsiga och iskalla rastplatsen vid Galtsjön. Dagen spenderade vi sedan i den underbara staden Malmö. Prasslande påsar med julklappar bars från Systrarna Grene, TGR, Bolagret... Men till vår besvikelse fanns inte vårt absoluta favoritcafé  i saluhallen kvar. Det fanns inte ens någon saluhall längre! Jag kommer aldrig mer att få smaka på deras underbara bagels... En nyhet var pariserhjulet på stortorget - Wheel of Malmö. Kul idé! 

På kvällen åkte vi vidare till Åhus Gästgivargård. Det var mysigt på alla sätt och vis, trevlig personal och fina lokaler men julbordet som vi åt var faktiskt nästan det sämsta vi ätit! Mammas och svärmors är mycket godare! Det bästa med hotell är nog iallafall frukosten, skulle kunna ha det så jämt...

På söndagen åkte vi långsamt hemåt med lite stopp på vägen. Sölvesborg var en positiv överraskning med mysigt konditori och en kort men livlig affärsgata! Vi följde en loppisskylt som ledde oss på vindlande vägar, förbi slottet i Trolle-Ljungby och över slätten till en lada mitt på en åker. Där i ladan väntade två små fynd på mig. Det är på just sådana ställen som fynden kan göras!


  

Foton: Johanna Alvemo samt en bild från Åhus Gästgivargårds hemsida 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Det behöver inte alltid vara de långa resorna som är bäst. I vintermörkret kan man få massor av energi om man får lite miljöbyte ett par dagar och särskilt som arbetande småbarnsföräldrar, att få rå om varandra utan barn kan ge en liten energikick som räcker långt.

2009-12-03 @ 22:33:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0