Lite tråkiga nyheter

Som ni vet skulle min webbutik finafynd.com premiäröppnas imorgon men jag måste meddela att ni får suga på den karamellen ett litet tag till. Jag hade inte räknat med att byråkrati, i form av förflyttning av domännamn skulle ta så lång tid. Men jag kan avslöja att jag hittade lite nya grejer till butiken under vår resa i helgen  Mer om denna resa kommer imorgon.
 
Ett litet smakprov...

 

Foto: Johanna Alvemo


Trevlig helg

Foto: Johanna Alvemo

Nu är det inte världens bästa bild eftersom jag tog den nu på kvällen, men visst är det en underbar krans! Årets julkrans har min sambo Fredrics morbrors fru Kicki gjort. Hon är såå duktig! Tack snälla!

I helgen bär det av till hemligt resmål . Fast egentligen är det bara Fredric som inget vet... så för att inte förstöra överraskningen tänkte jag att jag berättar mer om detta efter helgen. Ha en riktigt trevlig helg! Kram på Er Alla! 


29 dagar kvar till jul

Idag på lunchen satt jag och mina arbetskamrater och skämtade om shoppingen i en närliggande lite mindre ort. Ha ha... ja man kan ju alltid shoppa på Willy´s! Systembolaget finns ju också! Och Apoteket! Ungefär så lät det. Men till slut kom vi fram till att Apoteket har den godaste senapen av alla. Därför blev jag ännu mer full i skratt när jag nyss läste att min absoluta favoritkock Leila Lindholm i samarbete med just Apoteket tagit fram sex stycken härliga julrecept baserade på deras julprodukter. Receptbroschyren "En godare jul med Leila" kan man ladda ner på Apotekets hemsida. Bara av att titta på bilderna känner jag julens alla dofter! Vad sägs om Supergod chokladkolapaj med kardemumma...

Foto: från Apotekets receptbroschyr "En godare jul med Leila" 

TisdagsTema

Idag har jag varit ute på en riktigt lång, härlig promenad! Det var till och med så att solen tittade fram. Vad energi man får av några solstrålar Jag hade med mig kameran på min promenad, för tisdagstemat denna vecka är formen rund. Naturen som formgivare är oslagbar!  

Foto: Johanna Alvemo


En dag med doft av hyacint och nybakta bullar

Foto: Johanna Alvemo

När jag kom ner i morse hade mina hyacinter äntligen slagit ut! De är så vackra och det doftar helt underbart i hela huset!

Idag har jag varit hemma för Adam mår inte bra. Som många andra har han feber, huvudvärk och hosta. Trots detta har vi haft en härlig dag. Jag kommer inte ihåg när det bara var Adam och jag hemma. Vi bestämde oss för att baka bullar, något som tyvärr hände alldeles för länge sedan. Eftersom vi inte kunde bestämma oss för smak blev det alla tre: kardemumma, kanel och vanilj. Ja, inte i en och samma bulle förstås... Jag har alltid sagt att friskluft är bra så vi gick på en liten utflykt. Oj, vad vi njöt av varm choklad, nybakta bullar som fortfarande var varma och vår otroligt fina natur!

 


Foton: Johanna Alvemo


Grattis Pappa!

Idag är det min pappas födelsedag, grattis Pappa Bo! Här är en liten present från mig till dig eftersom jag vet att du tycker så mycket om How great thou art med Elvis Presley. Lyssna och njut... Hoppas du haft en riktigt bra födelsedag!
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett julklappstips också. För några år sedan läste jag form och design på högskolan i Kalmar, som för övrigt har varit det bästa året i mitt "studie/yrkesliv", men det är en helt annan historia... Jag gjorde, med massor av hjälp av mina vänner Hanna och Emelie, två tavlor av mina underbara barn. Här är resultatet:


 


Foto: Johanna Alvemo


Så här gjorde vi:

Jag valde några bilder på barnen som jag tagit med en digitalkamera. Med hjälp av ett bildbehandlingsprogram ställde vi in tröskelvärdet så att den detaljerade bilden omvandlades till färgfält med hög kontrast istället. Med filtret ”Tröskelvärde” i bildbehandlingsprogrammet Photoshop kan man konvertera gråskale- eller färgbilder till svartvita bilder med hög kontrast. Genom att ange en viss nivå som tröskelvärde konverteras alla pixlar som är ljusare än tröskelvärdet till vitt och de pixlar som är mörkare konverteras till svart. Bildbehandlingen gör det möjligt att måla bilden i en och samma färg utan att förlora detaljerna.

Vi skrev sedan ut den behandlade bilden på ett overheadpapper och med hjälp av en overheadmaskin ritade vi upp konturerna med tunn blyerts. Sedan målade jag fälten med pensel. Resultatet blev två unika tavlor av mina älsklingar! Perfekta julklappen!


Ett gott skratt förlänger livet

Idag har jag befunnit mig i det stora blå huset mellan kl 7.00-19.00 så jag har inget speciellt att skriva om. Dagens höjdpunkt var att vi hade vårt första möte med den miljögrupp jag ska delta i. Känns som om vi har många spännande idéer!

Jag tänkte bjuda på ett litet klipp som jag tycker är vansinnigt roligt...

http://www.youtube.com/watch?v=-6qPDR9kZBM

Ha ha ha.... Det är lika kul varje gång

Borta bra men hemma bäst


Foto: Johanna Alvemo


Igår var jag med mina härliga arbetskamrater på en liten julklappsshoppingtripp till Gekås i Ullared. Det var nytta förenat med stort nöje! Vi passade nämligen på att ha fackmöte i bussen på ditresan. Visserligen tycker jag att det är ett ganska jobbigt vimmel av skenande vagnar och yra, köpgalna tanter, men allt runtomkring är så mysigt. Frukoststund på en rastplats bestående av äggmacka och kaffe, som väl aldrig smakat så gott! Det pratas om listor och förväntningar på att hitta den lilla älsklingens vinterjacka, födelsedagspresenter och andra fynd. Det nöjda sorlet från alla håll och prasslet av godispåsar på hemresan.  Allt det här väger upp den enorma köphysteri som råder till en riktigt härlig utflykt!    

Jag är nog mest nöjd med min lilla lykta här på bilden. Jag vet inte om det har med årstiden att göra, eller om det är kommande jultider som gör att jag allra helst vill vara hemma tillsammans med min familj och njuta. Spela spel, titta på romantiska filmer och äta choklad. Hem ljuva hem!


TisdagsTema

Veckorna går undan och idag är det dags för tisdagstema igen. Det är riktigt spännande att kika efter vad det är för tema. Känns lite som att öppna ett paket Dagens tema är accessoarer. Vad använder ni för tillbehör? Det var faktiskt svårt. En accessoar kan ju vara allt från en barnvagn till en tatuering. Det är en fråga om värdering. För mig är en accessoar en förstärkning av mig själv. Därför har jag tagit ett foto av mina absoluta favoritsmycken. Voila... 
 


Foto: Johanna Alvemo


Drömmar i kras

Jag har haft ett annat starta-eget-projekt på gång ett tag och idag kunde målet siktas. Det var idag mötet med banken var inbokat. Jag kom dit med min lilla mapp bestående av kalkyler, offerter och andra viktiga ihopsamlade fakta. Under resans gång har jag bara mötts av positiva reaktioner och någonstans i mig kände jag att det har gått alldeles för bra. Men med gott mod, starkt självförtroende och stort hopp klev jag in på banken. För att sedan kliva ut från banken tillplattad, trampad på och fullständigt nedslagen. Varför är det alltid pengar som ska bestämma? Man får ofta höra att det bara är att våga och sedan satsa, men det stämmer inte. Det hjälper inte hur mycket jag än brinner och hur bra kalkylerna än ser ut. För i sista och avgörande steget är det alltid den kontanta insatsen som styr. Har man inte minst 20% i kontantinsats tittar inte ens banken på ärendet. Man ska antingen vara född i "rätt" familj eller vara minst 50 år gammal för att kunna satsa på sin dröm. Eller är det det här som är lösningen... 


Foto: Johanna Alvemo 


En doft av hyacint

Äntligen är hyacinterna här! I fredags åkte jag till underbara Kalmar läns Plantskola i Ljungbyholm och som vanligt åkte jag därifrån med kassar fyllda med härliga blommor, goda råd och massor av inspiration.

 
Foton: Johanna Alvemo


odla.nu läste jag att hyacinten kommer från främre Asien där den fortfarande växer vilt. Holland producerar nästan hela världsbehovet av hyacintlökar. Det tar fem år att få fram en hyacintlök i den storlek vi vill ha till jul.

Så här sköter du hyacinterna:

  • Köp hyacinter som visar knopp. Den kan gärna vara helt grön.
     
  • Hyacinterna kan stå både i fönstret och en bit in i rummet.
     
  • Vattna sparsamt.
     
  • Placera svalt nattetid så ökar hållbarheten.


Visste du att våra stjärntecken har sina egna blommor?

Stenbocken22/12-20/1 - Tulpan
Vattumannen 21/1-19/2 - Nejlika
Fiskarna 20/2-20/3 - Vallmo
Väduren 21/3-20/4 - Viol
Oxen 21/4-21/5 - Liljekonvalj
Tvillingarna 22/5-21/6 - Luktört
Kräftan 22/6-23/7 - Margerit
Lejonet 24/7-23/8 - Ros
Jungfru 24/8-23/9 - Lilja
Vågen 24/9-23/10 - Iris
Skorpionen 24/10-22/11 - Krysantemum
Skytten 23/11-21/12 - Hyacint

Jag är lejon och jag tycker att rosor är underbara, speciellt en bukett mörkröda rosor från sin älskade (Fredric, ett litet tips;) Men jag tycker nog bättre om tulpaner och hyacinter.

Har ditt stjärntecken din favoritblomma?


Boktips

Jag har alltid kommit ut från biblan med högvis av böcker. Härom veckan tog jag dock priset: jag länsade en hel hylla! Pinsamt nog bestod hyllan av enbart chick lit. Wikipedias beskrivning av genren: "karaktärerna är inte sällan över-analyserande unga kvinnor som söker perfektion". Inte utan att man känner igen sig själv... Jag älskar verkligen att läsa böcker! Jag läser när jag steker pannkakor, jag läser när jag är på toaletten (ja, nu vet ni det!) och jag kan ligga och läsa halva natten. Det värsta som finns är när man precis har läst ut den där riktigt braiga boken. Man vill inte förlora  känslan... 

Mitt bästa boktips till er är "Min bästa väns dotter" av Dorothy Koomson. Den läste jag i somras och jag kunde bara inte lägga den ifrån mig. Den handlar om äkta vänskap, kärlek, otrohet och människans förmåga att kunna förlåta. Läs den!

Vad är ditt boktips?         
Foto: Johanna Alvemo - av den enorma bokhögen är det dessa jag har kvar att läsa 

Spikmattor och vindkraft

Jajamänsan, jag hade rätt! Det är spikmattan som är Årets Julklapp 2009. Egentligen är det ju lite sorgligt att det blev det. Produkten ska representera den tid vi lever i, enligt Handelns Utredningsinstitut. Spikmattan sägs vara bra mot bland annat huvudvärk, spänningar och stress.


Foto: Team Shakti


Idag mötte jag tre långtradare som var det längsta jag sett! Det kändes nästan som en overklig sekvens av filmen "Världarnas krig" med supersnyggingen Tom Cruise. Förlåt Fredric... igen! Jag kunde nästan höra ljudet från de blodtörstande monstren... Nej, bara lugn! Det var ett vindkraftverk. Jag läste i "En obekväm sanning" av Al Gore att vi har allt som behövs för att börja lösa klimatkrisen - utom möjligen den politiska viljan. Vi fortsätter dagligen att att fylla luften med kolutsläpp, trots att vi är omgivna av vindkraft, som bara väntar på att tas i bruk. Visserligen förändrar de utseendet på omgivningen men vår energihunger bara ökar. I like vindkraft...  

 Foto: Johanna Alvemo - hann tyvärr bara få med en fjärdedel av vingen 


19 dagar kvar

Jag har inte berättat så mycket om min företagsidé för er. Den 1:a december börjar närma sig med stormsteg och det är ju det magiska startdatumet för min lilla webbutik. Jag har så länge jag kan minnas velat ha ett eget företag. För cirka nio år sedan gick jag och min bror en starta-eget-kurs på Almi och tro mig, många idéer har bollats sedan dess. Affärsöverlåtelser på Blocket har finkammats. Det har fantiserats om övriga lokaler på Hemnet men modet har aldrig infunnit sig förrän nu... Egentligen är inte steget så stort. Jag kommer att arbeta kvar i det stora blå huset på heltid och arbeta med min webbutik kvällar och andra lediga stunder. Steget är iallafall taget! Jag har registrerat en enskild firma och jag tror på mig själv och min idé. Det finns ett jättebra ordspråk: gör som havet - våga.

Min webbutik kommer som ni redan vet att heta finafynd.com. Jag har alltid haft en stor passion för auktioner och loppmaknader. Kommer ni ihåg barnprogrammet om Trasdockorna? Det handlade om att man duger fast att man är lite trasig och udda. Det gör att man är unik och alldeles speciell. Jag blir ibland skrämd av dagens slit- och slängsamhälle. Varför inte ta vara på det som finns istället för att producera mer och mer och mer? Jag kommer med andra ord att sälja vackra, fina saker som förtjänar en ny chans.

Tänkte bjuda på en liten smygtitt...


Foton: Johanna Alvemo


TisdagsTema

Åh nej, tänkte jag idag när jag läste veckans tisdagstema! Självporträtt! Två minuter tidigare hade jag precis tittat på mina otroligt svullna och röda ögon i spegeln. Måndagen avslutades nämligen i tv-soffan med den sanslöst sorgliga filmen "The Reader". Vad är det som gör att trots att vi (läs kvinnor!) vet att filmen kommer vara sorglig tittar, rekommenderar andra att se den plus att vi ofta ser den en gång till? Snacka om självplågeri! 

Hur tar man ett självporträtt utan att ögonen syns? Hmm... Här är mitt resultat:
 


Foto: Johanna Alvemo


Idag har mamma och jag varit i Modehuset för att hitta klänningen till den lokala fotbollsklubbens årsfest på lördag. Tro det eller ej men i första affären vi kom in i fanns den. Fast sedan fick vi självklart gå igenom alla affärerna för att hitta en passande scarves som till slut inhandlades i den första affären. Vi tog en liten paus på caféet "En trappa upp". Tyvärr var kärleksmumsen inte bakade med kärlek och mysfaktorn var pisslåg men kaffet var gott! Men bara gott kaffe gör det inte värt att gå en trappa upp... 

 


 
Foto: Johanna Alvemo ...bilden ljuger!


R.O.O.M

Vi renoverade badrummet i vårt nyköpta hus för fem år sedan. Det var mycket att göra på huset så vi var tvungna att slå våra ekonomiska huvuden ihop. Valen föll på ett klassiskt, enkelt vitt kakel, vanligt badkar och inredning från IKEA. I samma veva tog vi några semesterdagar i Stockholm och mitt önskemål var att få åka till inredningsbutiken R.O.O.M som jag hade läst om i ett av alla mina inredningsmagasin. Väl därinne bland all lyx bestämde vi oss för att köpa en toarulle-hållare och krokar. För om vårt hus någon gång skulle hamna i ett av inredningsmagasinen skulle det iallafall stå att dessa var från R.O.O.M. Den känslan jag hade när jag gick ut därifrån med min lilla papperskasse kommer jag aldrig att glömma! Det är med stor sorg i hjärtat som jag läser att inredningsbutiken R.O.O.M har gått i konkurs.
Foto: Johanna Alvemo

Scones till farFoto: Johanna Alvemo


Tjejkväll

Min tanke med bloggen var från början att jag skulle skriva minst en gång om dagen och nu har jag redan misslyckats med det! Igår hann jag bara inte. Men ursäkten är, håll i er, "Ladies night" i Karlskrona. Jag säger bara: oj oj oj! Martin Stenmarck! Såå snygg! Lite fjortisvarning där... och förlåt mig Fredric! Kändes lite konstigt med bara tjejer överallt och vilket kaos det blir. Trängsel på toaletten, klampande på mina nya skor, knuffande i garderobskön... Men vilken superkväll det var! Tack tjejer!
Foto: http://www.bellastenmarck.blogspot.com/ Jag glömde typiskt nog kameran hemma.

 


Höstvandring

I dagens höstrusk traskade jag och barnen på vandring tillsammans med resten av skolan. På grund av allt regn, kyla och blåst kunde det ha blivit en riktig flopp. Men alla barnen kom fullt munderade i regnkläder och smaskig fika i ryggsäcken. Eftersom jag hade varit så smart (hm.. där var jag lite ironisk) och packat all fika i min ryggsäck var Alicia tvungen att gå den långa rundan på 8km med storebror och hans klasskompisar. Gissa om hon var stolt efteråt! När alla gått hela vandringen bjöds det på grillade hamburgare med bröd. En härlig dag!

Jag har hunnit göra ett riktigt fynd idag också På CityGross av alla ställen, en fruktskål som passar perfekt i mitt kök för endast 89.95:-.Foto: Johanna Alvemo


Självklart måste jag dela med mig av mitt bästa köp någonsin! Den har förenklat livet avsevärt för min familj. Efter mycket letande hittade jag den äntligen på Nybloms. En whiteboardtavla med en kolumn för varje familjemedlem och dag. Hur bra som helst!


 

 
Foto: Johanna Alvemo 


Årets Julklapp

Fenomenet Årets Julklapp tycker jag är lika spännande varje år! Alla spekulationer och gissningar. Det år jag minns allra mest är 2002 när kokboken var årets julklapp. I vår familj stämde det verkligen! Vad vi bakade och lagade mat det året. Nu närmar sig julen med stormsteg igen. I det stora blå huset spelar vi redan julmusik och julavdelningen var färdig för länge sedan. Vad tror Ni blir Årets Julklapp? Jag tror på spikmattan. Kom ihåg var du läste det först...

1988 Bakmaskinen 1999 Boken
1989 Videokameran 2000 DVD-spelaren
1990 Woken 2001 Verktyget
1991 CD-spelaren 2002 Kokboken
1992 TV-spelet 2003 Mössan
1993 En doft (parfym) 2004 Den platta tv:n
1994 Mobiltelefonen 2005 Ett pokerset
1995 CD-skivan 2006 Ljudboken
1996 Internetpaketet 2007 GPS-mottagaren
1997 Det elektroniska husdjuret 2008 En upplevelse
1998 Dataspelet 2009 Spikmattan?Vårt senaste husprojekt är nu färdigt. Varsågoda, här är  de utlovade bilderna.


Före
Efter

Foto: Johanna Alvemo

Projektet bestod i att förvandla det tråkiga djungelrummet till ett härligt mysrum! Det tog evigheter att hitta rätt tapeter (Midbec) och jag trodde väl aldrig att jag skulle lägga in en svart heltäckningsmatta. Till vänster i det lilla rummet står Adams x-box. Nu ska jag bara piffa lite med några kuddar:) ...men det blir inte ikväll för nu är det "True Blood".


TisdagsTema

En utmaning för din kamera varje tisdag. Utmanaren är TisdagsTema. De enda reglerna är att fotot måste vara taget av dig själv och reflektera temat som den här veckan är belysning. Vilken strålande idé . Mitt bidrag blir ett tänt ljus i min öppna spis.


Foto: Johanna Alvemo

 


Femtioåtta frågor

I två av mina absoluta favoritbloggar (http://kitchenbloom.blogg.se/ och http://www.isa.nu/blog/) finns idag denna lista med. Självklart hakar jag på! Listor är väl en kvinnas bästa vän:)

1. Hur gammal är du om fem år? 38 år (oj, det var värst...)   
2. Vem var den senaste du träffade? Min lilla flicka Alicia som undrade varför Martin Stenmarck är snygg (på Tinas Cookalong). Varför? Ja, det är väl tur att smaken är olika...
3. Hur lång är du? Alltid några centimeter för kort - 164 cm.
4. Vilken var den senaste film du såg? "This Is It"
5. Vem ringde du senast? Min sambo som är och veckohandlar, på eget initiativ! 
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Hudlotion också. Till ovanstående. 
7. Vad är dagens planer? Nu snarare kvällens: svara på dessa frågor och sen är det nog Godnatt!
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på vad saken gäller. 
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? De träffades 1964 och är fortfarande gifta.
10. När såg du senast din mamma? Igår.
11. Vilken ögonfärg har du? De har en blandning av blått, grönt och brunt.
12. När vaknade du idag? Kl 06.00.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej, men jag har hittat både bortsprungna kor och får. 
14. Vilken är din favoritplats? Jag har många favoritplatser. På hästryggen en solig höstdag, i sängen med en riktigt bra bok, vid skrivbordet när kreativiteten flödar, på ett mysigt café med goda vänner, i skogen för att plocka svamp med min familj, på en auktion med få besökare...
15. Vilken plats föredrar du minst? Hos gynekologen.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ingen aning. Allt kan hända.
17. Vad skrämde dig som barn? Blixtar och åska. Jag och min bror tog alltid med oss marsvin och alla katter och satte oss i bilen tills ovädret var över.
18. Vem fick dig att skratta senast? Senast var det nog min vän och arbetskamrat Anna.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag säger bara "Pump Up The Jam" och "Take on me".
20. Har du stationär eller bärbar dator? Två gamla bärbara och en stationär som vi alla slåss om.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Eftersom vi bor i ett gammalt dragigt hus från 1910 och jag är ganska frusen av mig så kan ni ju gissa:)
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två när vi går och lägger oss och fyra när vi vaknar.
23. Har du någon gång spytt på fyllan? Preskriptionstiden är numera uppnådd.
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag älskar skor!!!
25. Är du social? Nja, jag måste vara så supersocial på jobbet så jag orkar inte vara det speciellt ofta när jag kommer hem.
26. Vilken är din favoritglass? Sommarens första glass.
27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Uppfylla mina drömmar!   
28. Tycker du om kinamat? Familjens absoluta favorit! Ni skulle se mina barn äta med kinapinnar!
29. Tycker du om kaffe? Ja, gärna nymalet och i en söt liten kopp med fat.
30. Vad dricker du till frukost? Apelsinjuice. 
31. Sover du på någon särskild sida? Alltid till höger om min sambo (det vill säga om han ligger på rygg).
32. Kan du spela poker? Jag kan men jag gör det nästan aldrig.
33. Tycker du om att mysa? Alltid! 
34. Är du en beroendemänniska? Yoghurt med hallon på morgonen och choklad på kvällen.
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
36. Vill du ha barn?  Just nu känner jag mig nöjd med mina två härliga barn. Men när man träffar en liten bebis kan det inte hjälpas att man blir lite sugen.
37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och hjälplig franska.
38. Har du någonsin åkt ambulans? En gång med min flicka. Skräckupplevelse! 
39. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
40. Vad spenderar du helst pengar på? Inred+ning.
41. Äger du dyra smycken? Inga dyra men de har högt värde för mig.
42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Avslöjad! Det ligger en Marabou-choklad bredvid mig. Eller rättare sagt ett Marbou-papper. 
43. Vem är den roligaste människan du känner? Mina barn.
44. Välj ett ärr på din kropp? När jag var yngre råkade jag trycka skenbenet mot min mopeds avgasrör när jag skulle fälla ner stödet. Jag kommer fortfarande ihåg lukten... 
45. Vad har du för ringsignal? Jag valde en som följde med telefonen. Tyvärr nte speciellt rolig signal.
46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Mamma har sparat flera klänningar som är jättesöta!
47. Flirtar du mycket? Nej inte medvetet iallafall. Bara medvetet med Fredric, min sambo.  
48. Vart togs din profilbild för din blogg? Jag har inte valt någon bild ännu.
49. Kan du byta olja på bilen? Nä inte byta bara fylla på.
50. Har du fått fortkörningsböter? Jag kör varje morgon förbi tre kameror och jag är en sann tidsoptimist... 
51. Vilken var den senaste bok du läste? "En förtjusande man" av Marian Keyes.
52. Läser du dagstidningen? Ja.
53. Prenumererar du på någon veckotidning? Family living och Allt i hemmet.
54. Dansar du i bilen? Min körstil är vida känd:) Skojar bara - sjunger hellre!
55. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol på väg hem från jobbet.
56. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Handlingslistan.
57. När var du i kyrkan senast? På min vän Maggans bröllop förra sommaren. Eller vänta nu... var det förrförra sommaren?
58. Vad ska du göra nu? Gå och lägga mig. Godnatt! 

Häng på Ni också:) Jag vill gärna läsa era listor!

This Is It

Vilken film! Vilket engagemang! Vilken styrka! Om ni inte har sett filmen om Michael Jacksons repetioner inför koncerterna i London, se den! Jag satt stundtals med tårar i ögonen. Han trodde stenhårt på sig själv, sin idé och sina visioner. Han vågade satsa och det är bara då man kan bli "King of Pop".

Jag beundrar honom också för hans arbete om en bättre planet. Vi kan inte bara sitta och tänka att det sköter regeringen. Nej, vi måste alla göra något och det nu! Vi kan inte bara se på när världen runt omkring oss bara faller samman. Som ni kanske märker är det här frågor som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag tänker ofta på att jag borde göra något mer meningsfullt med min tillvaro. Självklart består mitt liv av mycket jag är stolt över! Jag menar att det känns så otroligt ytligt att på heltid sälja onödiga inredningsartiklar. Samtidigt är ju inredning mitt stora intresse. Vad är det som räknas i slutänden? Tror inte det är en snygg bordslampa...

Det finns fortfarande en chans men vi måste göra det nu. This Is It! 


RSS 2.0