I dessa surdegstider
Jag läste någonstans att männen tagit över grillen och surdegen. Det stämmer - iallafall i vår lilla familj! Ska vi grilla är det alltid Fredric som står vid grillen. Vad händer när jag får en Herman? Det är Fredric som rör, matar och bakar. Innan jag ens hinner blinka! Så nu... när jag blivit med Herman för andra gången är det jag som vårdar. Tack Erica för receptet! Det ska bli jättespännande att testa det! Och om det är någon i min närmaste närhet som också vill ha en Herman så har jag fyra stycken att adoptera bort på torsdag. Bara säg till! 

Foto: Johanna Alvemo


Här dansar Herr Gurka...


gurka, tomat, prydnadspumpa och bondbönor. Allt detta kommer (förhoppningsvis...) inom snar framtid att växa och frodas i mina krukor! Jag tycker att det är jättespännande att se om det lilla fröet gror och växer sig hög och grön. Tomat är första gången så det ska bli extra spännande. När jag rotade bland alla mina fröer hittade jag en påse krasse som hamnade på ett blött hushållspapper. Krasse odlade jag ofta när jag var liten. Gott på smörgåsen!

Annars har helgen bestått av rensning och tippning av gamla trasiga saker i uthus och garage. Visst stämmer det att sådana saker stjäl energi.

Vårskor till Alicia har också inhandlats. Vårskor in och vinterskor ut - ett sant vårtecken...
 
Foto: Johanna Alvemo


Tisdagstema - barnasinne

- Idag är vi lekfulla. Jag vill se barnasinne. Ditt eller någon annans. Vuxens eller barns. Bara ha kul och fota!

Det är så lätt att vi fastnar i vuxenfällan och glömmer bort att vara lite barnsliga ibland...

Den här bilden är tagen för något år sedan när vi var på Barnens gård utanför Karlskrona tillsammans med familjen Persson. Det var en jättehärlig dag! Observera hur jag bara vevar på med kudden på min son. Fast å andra sidan verkar han inte ta det alltför hårt! Packa matsäcken och badkläder och åk dit i sommar! Ni kommer garanterat att få kul, hela familjen!

Foto: Fredric Johansson

Gå gärna in och kolla på fler bidrag med barnasinne här.

En nypa havsluft

Lite frisk luft har ingen dött av, så idag packade snoriga familjen ner lite fika och satte sig i bilen för en utflykt. Vi hamnade visserligen i Hagbyhamn bara några kilometer bort men vad fint det är där! Vi parkerade bilen och gick ner till vattnet och där stod världens sötaste lilla sjöbod. Bänken utanför bjöd oss att sitta ner och ovanför hängde den lilla gästboken. Regnigt och kallt men vatten överallt:) tyckte Adam att vi skulle skriva. Åh, jag skulle också vilja ha en sjöbod...


Förresten det blev inget guld igår kväll.


 Foton: Johanna Alvemo 


Guld i kväll?

Host, host... näsan rinner och huvudet dunkar. Tycker lite synd om mig just nu. Tantig är jag också, för ikväll ska det spelas Bingolotto i vårt hem. Fast någon duttpenna har jag iallafall inte. Där går gränsen... Håll tummarna för oss! 


Foto: Johanna Alvemo


Till Er Alla...

Idag är första påskdagen och som vanligt hamnar jag och Fredric i ett dilemma - ska barnen få gå runt i husen som påskkärringar? Trots att barnen lagt tid på att göra påskkort känns det ändå som att tigga om godis, samtidigt som det ligger lång tradition bakom. När jag var liten gick alla omkring utklädda med sina skatter i korgen på skärtorsdagen. I Fredrics hemtrakter ringde man på dörren och när den öppnades kastade man in ett påskbrev med godis. De gav bort godis istället. Jag trodde han skämtade men det är faktiskt sant! Har vi tagit ifrån dem något roligt som de skulle minnas för livet? Ju äldre barnen blir desto fler såna här tankar dyker upp. I år får det nog bli en kompromiss: vi går till de hus där det bor någon vi känner väldigt väl!

Foto: Johanna Alvemo 


RSS 2.0