Stol i spetsÄr inte stolen Swing alldeles bedårande?! Ergonomi och gammaldags spetsmönster i perfekt harmoni. Swing är designad av arkitekten Angelo Tomaiuolo. Skulle vilja ha...

Bild: inredningsnyheter


Önskar Er


Tisdagstema

- Veckans tema får bli kaos. Det känns logiskt med tanke på att jag befinner mig mitt i en flytt och inte har varken ork eller lust att hala upp en kamera just nu. Så vad har ni för slags kaos?Vaknade idag ovanligt utvilad och pigg. Fast har man sovit i tio timmar borde man i och för sig vara det... Hungriga barn meddelade att frukostdags skulle vara trevligt. Jag öppnar kylskåpet och upptäcker att vi glömde köpa smör igår. Jaha, typiskt! Med en mil till närmsta affär är spontana besök inte speciellt välkomna men smörgås utan smör är det ingen som vill ha. Självklart kör jag fast i snöhögarna när jag ska backa ut bilen från parkeringen. Skottar, skottar och skottar... Upptäcker mitt i skottandet att sopgubben (får man säga så?) har hängt en lapp på soptunnan där han ber oss att skotta. Jag förstår hans frustration! Med svetten rinnande och hungern knorrande i magen får även sambon sig ett par svärord. För trots all jämlikhet i vårt förhållande är det jag som vattnar blommor och han som skottar snö! Klockan 11.00 sitter vi äntligen vid frukostbordet. Det blir sällan riktigt som man tänkt sig!

Som heltidsarbetande tvåbarnsmamma med ambitioner om ett eget företag och som dessutom har en sambo med liknande ambitioner kommer kaoskänslan då och då krypande. Man vill bara slita sitt hår och skrika: jag blir galen! 

Fler kaosartade bilder finns här

Foto: Alicia Alvemo

Sköna söndag


Idag packade vi in oss hela familjen i audin för en liten utflykt söderut i snöfallet. Först ett stopp för en fika hos brorsan på Saltö i Karlskrona. Likheterna med Viveca Lärns Saltön är faktiskt slående trots att det är helt olika kuster. Nästa stopp blev på en loppis i närliggande Rödeby. Tyvärr är chansen att fynda minimal - medvetet höga priser på just det man vill ha. Men jag lyckades iallafall få med mig en söt skål på fot, en bedårande ljusbricka i silver, några LP-skivor och singlar. Känner mig nöjd... lyckades till och med pruta ned priset! Ljusbrickan kommer att vara så fin i sin nyputsade glans på köksbordet. 

Foto: Johanna Alvemo

 


Prima ballerina

Eftersom min familj består av kakmonster var vi ju självklart tvungna att smaka Ballerina kexen med den nya smaken kladdkaka. Förväntningarna var höga! Kladdkaka kan aldrig vara fel. Testpanelen består av Alicia sju år, Adam nio år, Fredric hmm... trettiosex år och så jag. Topnoch är fem smileys. Så här tyckte vi:

Alicia: Gott! Jag vill ha mer! Betyg:      

Adam: Smakar inte kladdkaka. Men god... Betyg:    

Johanna: Vuxensmak. Det räcker konstigt nog med ett kex. Betyg:   

Fredric: Förväntade mig mer kladdkakesmak. För kladdkaka är mycket godare! Betyg:   

Medelbetyg:    Kollage: Johanna Alvemo
 


Tisdagstema

- Tänkte att det kunde vara en bra idé att titta på temat sol igen. Har du sol idag, eller saknar du den?

Ballonger mot en himmelsblå sky på skolavsluningsdagen. En bild som får mig att minnas sommarklädda barn som sjunger Idas sommarvisa, jordgubbstårta och fotograferande, stolta föräldrar. Alla vet att nu... nu är sommaren här. Solen har bestämt sig för att inte visa sig här i Kolboda för tillfället. Idag har det kommit, om möjligt, ännu mer snö. För att bli på lite bättre humör letade jag därför i arkivet. Visst längtar vi som aldrig förr efter minsta lilla vårtecken...

Fler fina bilder finns här.

Foto: Johanna Alvemo


Hjärtliga helg
Oj, vad helgen gick fort! En helg bestående av jobb, fotbollscup och små barns kärleksgåvor i form av tovade hjärtan, virkade halsband och hjärtepysslade kort. Hemlighetsfulla har de små liven väntat på dagen med stort K - som i ordet kärlek. Om sanningen ska fram var nog jag också ganska förväntansfull! I mitt röda paket med hjärtan på låg boken Diamanter är för evigt av Lauren Weisberger som jag nämde en gång för länge sedan att jag skulle vilja ha. Han kom ihåg!

Som jag har letat tyg till min underbara stol... och inte hittat något. Efter att ha spenderat halva onsdagen i tygaffärer slutatde det med att jag använde en stuvbit som jag hade kvar hemma. Stolen blev så fin! Tyget heter Strössel och kommer från Mairo. Jag kom dock fram till att jag måste påbörja projektet med sekretären som står och väntar i gäststugan för stolen gick inte att skjuta in under Alicias lilla skrivbord. Det ena leder alltid till det andra!


Foto: Johanna Alvemo


Snygga gamla sopor

Som många andra sorterar jag tidningar, plast, konservburkar, batterier... och åker med fullpackat bagage till återvinningsstationen. En skön tanke är att det jag har släpat dit blir nya grejer och som dessutom blir helt unika. Ingen är den andra lik! Vad som är bra är att fler och fler företag börjar tänka klimatsmart. Bland andra har Indiska en hushållspapperhållare i recyclat metall och Bolagret säljer korgar tillverkade i handflätat återvunnet tidningspapper. I like... kommer inom snar framtid att finnas i familjen Alvemo-Johanssons hem. Fler tillverkare borde ta hand om spillprodukter och skapa nya, unika produkter.Recycle Napkin, 31 cm, från Indiska, 129:-                  SAMLA korg, liten, från Bolagret, 35:- 

 


En kväll i vårens tecken

Igår kväll var jag och åtta kompisar från jobbet på medborgarskolans kurs i blomsterarrangemang. Vi träffades på Café Dream för fika och mys för att sedan utrustade med skålar, vaser, krukor och stor förväntan åka vidare till butiken Gröna fingrar där kursen skulle hållas. För att sammanfatta kvällen: vi var som elva barn som släpptes lösa i en godisaffär! Pärlhyacinter, narcisser, pärlor, succulenter, stenar, hjärtan... kreativiteten flödade! Här är några av våra härliga arrangemang:Foto: Johanna Alvemo

Fyndlycka

Nu på förmiddagen lämnade jag alla måsten här hemma och åkte på en miniloppisrunda med mamma. Jag har länge letat efter en äldre, mindre stol till Alicia och idag stod den bara där. Till det fabulösa priset sjuttiofem kronor... Ett litet sött fat slank med också. Håll utkik! För det dyker upp på finafynd.com vad det lider.

 


Foton: Johanna Alvemo


Tisdagstema

- Jag tänkte vi skulle ta oss en titt på husdjur den här veckan. Har ni husdjur? Har någon annan husdjur? Fram med kamerorna!Tro det eller ej, men den här katten är snart tio år gammal! Jag insåg precis att vi inte hade någon bra bild på vår katt. Jag upp efter kameran och tänkte att det fixar jag lätt. Men icke! Hon ville inte vara stilla. Tio år gammal och artros i knäna. Det ligger ju lite sanning i uttrycket: man är ju inte äldre än man gör sig!

Vill du se fler gulliga husdjur? Gå då in här.

Foto: Johanna Alvemo

Vad är det som händer ...

...med de vackra gamla träden?!
 


Tanken att hugga ur skogen lät jättebra! Såg framför mig en liten park istället för tät, riktigt gammal skog. Men snälla sluta genast, ta inte alla träden! Parkdrömmen har plötsligt förvandlats till kalhyggemardröm... Blundar jag kan jag lätt föreställa mig att jag befinner mig mitt i skövling av regnskog.


Foto: Fredric Johansson


En skänk från ovan

Mitt hjärta börjar alltid dunka extra snabbt när jag ser ett skåp eller en skänk som jag vet kan bli underbart vackert med hjälp av sandpapper, pensel och lite färg. Ibland behövs inte ens färg. Det kanske är perfekt slitet precis som det är. Märken och nötta kanter berättar om skåpets historia. Spännande! Jag skulle verkligen behöva ett större hus...

Här är vår pyssel- och spelskänk. I gäststugan står ett annat fynd i form av sekretär som Alicia knappt kan vänta på ska få inträda i hennes rum.Foto: Johanna Alvemo


Helgen stundar...


... snart för dörren. För mig som jobbar varannan helg är den lediga helgen guld värd! Lång frukost tillsammans, pysslande hemma, fotbollsträning, kanske ett litet loppisbesök, fika... Den här helgen ska vi åka och hälsa på nästan alldeles nyfödda Elise och kanske blir det ett besök i simhallen också. 

Ha en ljuvlig helg! 

Foto: Johanna Alvemo


Coco Chanel

...är en av de kvinnor i historien som jag beundrar mest. Som i en saga gick hon från fattig flicka till en av historiens största modeskapare. Hon gav oss "den lilla svarta" klänningen, Chanel-dräkten och parfymen Chanel no 5.
- En ung kvinna frågade mig en gång: Var ska man dutta på sig parfym?" Jag svarade: "På varje ställe där man vill bli kysst", sade Coco Chanel.

Hon banade väg för kvinnan mot ett modernt och mer jämställt tänk. Hon gifte sig nästan med den engelske hertigen av Westminster, en av Europas rikaste män. Hon förklarade själv varför bröllopet aldrig blev av:
- Det har funnits många hertiginnor av Westminster. Det finns bara en Chanel.

 Foto: eget kollage med bild från Stella pictures
 
 
Källor: wikipedia och expressen


Tisdagstema

...Vad hittar ni som ligger ner? Något som bör ligga ner? Något som vanligtvis inte ligger ner? Eller ligger ni ner? Fram med kamerorna och kör!

En skön sommardag och några som vanligtvis inte brukar ligga ner! Alicia med en härlig mix av nagellack, kärleksbok och Barcelona-tröja.

Åhh... kan det inte bli vår och sommar snart!
Foto: Johanna Alvemo


Gå gärna in och titta på fler liggande bidrag här.


RSS 2.0