Tisdagstema - långsamt

- Den här veckan surar jag över våren som jag tycker tar väldigt lång tid på sig att komma. Vad hittar ni som är långsamt? Fram med kamerorna och fota innan den eller det försvinner!


När jag var liten gick klockan så långsamt fram. Aldrig var väl dagen innan julafton eller födelsedagen så lång. Varför kommer de aldrig och sjunger? Jag låg och lyssnade länge, länge efter steg och prassel som avslöjade den lilla firande körens antågande. Nu för tiden tror man knappt det är sant att tiden går så fort. Men herregud, jag fyllde ju nyss år...

Fler långsamma bidrag finns här.

Foto: Johanna Alvemo


SöndagsutflyktIdag for mamma och jag på loppis i folkets park i Kalmar. Världens fynd gjorde jag! Två ljusstakar från Paradisverkstan i vacker turkos färg till ett pris av sjuttio kronor styck. Jättefina på vårt köksbord! Jag hittade också en alldeles underbar plåtburk från Kärnkaffe som så småningom kommer att dyka upp i webbutiken. Visst känner ni igen stjärnan?! Jag har länge letat efter en sådan i fint skick och idag gjorde jag det. Längtar redan till jul... nej, jag bara skojade!

Foton: Johanna Alvemo


Trädgård i vårskrudDenna soliga vårdag har med glädje spenderats i trädgården. Fredric uppflugen på en stege för att beskära fruktträden (ett litet presenttips: jag gav Fredric en kurs i trädbeskärning för några år sedan, så nu behöver vi inte ta hit någon till hjälp längre...). Själv har jag krattat en del av alla tråkiga löv, klippt bort fjolårets Spirea och planterat härliga vårblommor. Det är nästan så jag skäms när jag kommer till plantskolan i Ljungbyholm, igen! Tänk att få jobba med att känna jorden mellan fingrarna och dess doft. Vilken dröm...

Alldeles snart ska vi göra hemmagjord pizza och spela yatzy med barnen under kvällens Earth Hour. För ni missar väl inte att kl 20.30-21.30 ikväll är det bara värmeljus som gäller?! Ja, fotogenlampa och stearinljus funkar också såklart...   

Foton: Johanna Alvemo


Vardagspussel

Utvecklingssamtal i skolan, lönesamtal, optikerbesök, planera mat, handla mat, laga mat, tvätta, stryka, fotbollsträning, styrelsemöte i fackklubben, styrelsemöte i föräldraföreningen, städning och jobb, jobb, jobb. Ett vardagspussel mitt i livet! 

Inläggen är inte många just nu, men jag har hopp om framtiden! Hoppas Ni har tålamod med mig...Vårtecken på min trapp

Nu kunde jag inte vänta längre! Idag har jag planterat penséer, pärlhyacint och påskliljor i krukan på trappan. Äntligen känns det som om våren är här!


Foto: Johanna Alvemo


En liten semester

Stereon laddad med schlagermusik, härliga smörgåsar i fikakorgen, semesterkänsla i hela kroppen och med biljetter i handväskans trygga förvar var målet för resan melodifestivalens genrep i Globen. Barnen hade sedan julklappsöppningen sett fram emot resan och äntligen var det dags! En lång resa kan alltid kännas kortare med några små spännande stopp. Den här gången blev det bara för fika, bensträck och det obligatoriska smågodisinköpet i Nyköpingsbro.

Väl framme i den fina lånelägenheten på söder gjorde vi oss först hemmastadda (läs: vi spred ut vår grejer!) för att sedan vandra mot restaurang Shanti - en alldeles underbar indisk restaurang på Katarina bangata. Kan varmt rekommenderas!


Eftersom vi bor på landet är vi inte bortskämda med nybakta frallor till frukost men med Bästa konditoriet som granne blir det alltid lyx till frukost i Stockholm.Att sedan Fredric glömde linser och allt hemma och var tvungen att snabbt genomgå synundersökning för inköp av nya linser behöver vi inte gå in närmre på. Jag berättar hellre om melodifestivalen. Vilken upplevelse! Barnen satt med tindrande ögon (Alicias tindrade extra mycket när Ola stod på scen!) och vilt applåderande händer i nästan tre timmar. Alexander Rybak var en överraskning! Efteråt var vi rörande överrens om att Ola sopade genrepets bana trots att vi alla hade egna favoriter. Min var/är självklart Salem Al Fakir, vars musik ofta spelas i min bil till och från jobbet! Så ja, fel låt vann! Kvällen avslutades med pizza och final i soffan på Timmermansgatan.

 Trots att jag spenderat en stor del av min uppväxt i och runt Stockholm har jag aldrig varit i kaknästornet. Nu har jag det! Efter hopsamling av grejer och lite städning bar det av till gärdet. Strålande sol och härligt blå himmel gjorde att vi kunde se sex mil bort. Men ska jag vara helt ärlig tyckte jag nog att det svajade lite och hissen gick en aningens för fort... I tornet finns även café och restaurang så efter gott kaffe och blåbärspaj styrde vi bilen hem till Kolboda igen.     


Varför går tiden så fort när man har roligt?

Just det, vilka kändisar har vi nu sett?! Förutom alla på melodifestivalen såg vi Mark Levengood, som stannade för oss på ett övergångsställe och Bert Karlsson. 


Foto: Fredric Johansson och Johanna Alvemo - bilden på kaknästornet har jag lånat från city selected
 


Tisdagstema

- Man kan inte ha kul jämt. Man fotar ju oftast det som är kul, men vad hittar ni som är tråkigt?


 

 

Egentligen tycker inte jag att det är så tråkigt att städa. Jag gillar att ha ordning och reda runt mig, men ibland hinner man inte med hemmet och då bara hopar sig allt. Då blir det tråkigt! Man vet liksom inte i vilken ände man ska börja. Så här ser mitt hem ut just nu (ett axplock av allt det tråkiga!)... å andra sidan har jag istället haft en väldigt trevlig helg som jag berättar mer om imorgon kväll!

Fler tråkiga bilder hittar du här.

Foto: Johanna Alvemo


Fredagsmys

... blir inte de sedvanliga tacosen. Ikväll blir det indiskt på Shanti. Nu åker vi till Stockholm och Melodifestivalen.

Trevlig helg! Kram Johanna


Vackra franska toner

Vad glad jag blir av era fina kommentarer! Det värmer verkligen hjärtat!

När jag gick in på Annas mysiga blogg filipendula upptäckte jag Carla Bruni. Carla Bruni är inte bara modell och presidentfru, hon sjunger också! Det låter som jag är ironisk men jag skriver det med stor beundran. Så med den här låten önskar jag Er Alla en riktigt fin onsdag!

 


Tisdagstema

- Det här temat skulle ha postats vid enligt schema, men av någon anledning hickade Wordpress. Ni får sätta fart och fota nu istället.

Den här veckan vill jag veta vad ni tycker är frihet? Eller vill ni fota någon annans frihet? Fram med kamerorna och ha kul!Det är bara att konstatera - mina barns tår är starka frihetskämpar. De spränger alla gränser! Gå gärna in på tisdagstema och kolla in fler tolkningar av frihet.


Foto: Johanna Alvemo


Äntligen vår i luften

Alla pratar om vädret! Och jag tänker också prata om vädret. För det är så härligt! Gruset knastrar när man går på gatan, fåglarna kvittrar, istapparna droppar och solen värmer i ansiktet. Värmen sprider sig enda in i hjärtat och allt känns plötsligt mycket lättare. Vad vi alla behöver lite sol! Äntligen är det vår i luften...


De här bilderna tog jag när vi var i Sandbergen på Öland den 2:a maj förra året och tänk... det är inte ens två månader dit!

Foto: Johanna Alvemo


Veckoslut

Som ni har märkt har inte mina inlägg varit många den senaste tiden. Dygnet har alldeles för få timmar! Den här veckan har mest bestått av jobb, men också några fina inslag i form av besök på omskrivna Retrå och mammaträff på Zorbas. Bokrean får man ju inte heller missa. I år köpte jag faktiskt bara tre böcker: Saras kök, Elsas mode och Hitta Hugo. Om jag ska vara ärlig känns Elsas mode efter ett kapitel inte längre som ett fynd.

Men nu mina vänner stundar tre dagar av ledighet och dessa dagar firas som vanligt in med Tacos... Fredric köpte sista filmen i milleniumserien idag så kvällen kommer antagligen att avslutas med denna. Imorgon är det till min stora glädje auktion i Folkets Park! Jag får locka med fika så jublar resten av familjen också...

Jag måste ju berätta om mitt nya kvällspyssel ockå. På loppisar brukar det ju alltid finnas mangelkorgar fyllda med tygremsenystan som man ska använda till trasmattor. Nu har jag provat att virka grytlappar av dessa och det funkar faktiskt!Foto: Johanna Alvemo


Tisdagstema

- Den här veckan kollar vi på vad som är skrämmande för er. Vad hittar ni som får er att skaka i stövelskaften, bildligt talat eller bokstavligt talat? Fota på!
Filmen Saw, ormar, höga höjder, sprutor, tandläkare, trånga utrymmen... Det är mycket som är skrämmande men jag blir helt kallsvettig, skakig och hjärtat rusar när mina barn gör sig illa. Det är min största skräck i livet! På den här bilden har min son Adam fått en kompis armbåge i ögat på uteleken. Samtidigt som man är rädd att något kan hända måste man ändå släppa taget och låta dem testa. En otroligt svår balansgång!

Fler läskiga bidrag kan du se här, om du vågar!

Foto: Johanna Alvemo

RSS 2.0