Vitsippan ute i backarna står!

Den här tiden på året är verkligen alldeles ljuvlig! Jag bara njuter av att vara hemma och ute i trädgården. Liten bäddas ner i vagnen och sover skönt i friska luften. Vår trädgård är stor. Ibland för stor. Hela 3000 kvm. Hittills har mycket tid och pengar lagts på insidan så nu efter sju år börjar det bli dags för utsidan. Vi har många tankar och idéer. Bygga altan, snickra nya odlingslådor, lägga några stenplattor... Men det får ta den tid det tar. Men i sommar ska vi rensa runt uthuset för vi ska bli med höns. Spännande!

I helgen blir det middagsbjudning, valborgsmässoeld, målning av vindskivor och fotbollsmatch.

Ha en riktigt fin helg!

Foto: Johanna - finafynd.com - I ett av hörnen i vår trädgård har vi några björkar och under dessa växer vitsippor, gullvivor, liljekonvaljer...


 


Liten husmorsskola

På vår byrå i sovrummet har jag ett "träd" med smycken. Ganska många smycken. Nu hade ett av alla dessa smycken gjort så att några av mina silverhalsband svartnat. Då är google bra att ha. Hittade ett tips som nästan verkade för bra för att vara sant.

Ett av halsbanden hade blivit så här svart:
Jag la lite aluminiumfolie i botten på en skål. Fyllde på med vatten och hällde därefter i salt. Halsbanden fick ligga i skålen över natten.


 

Det funkade! Alldeles silverglänsande! Kändes nästan som demonstrationerna på marknaderna. Ni vet mannen eller kvinnan som står på mitten och pratar om en disktrasa i mikrofon och fast att det handlar om en disktrasa blir man helt trollbunden och bara måste stå kvar. Jag kanske ska göra en turné med min silverrengöring. Nä... bara skojade!
Jag ska prova med mina silverskedar. De kanske också blir som nya.
 


 

 

Foto: Johanna - finafynd.com 


Påsklov

Den här veckan är det påsklov för barnen i den här delen av landet. Jag tänkte tipsa om en perfekt plats att åka till med barnen. Ungefär tre mil söder om Kalmar ligger det ett naturreservat vid kusten, Örarevet. Egentligen bara vatten, stenar och enar men barnen har alltid roligt! Det finns flera grillplatser så man kan packa korv med bröd i fikakorgen. Man kan åka skridskor på vintern, bada, springa i labyrinterna av utlagda stenar, titta på alla fåglar... ja det är bara så lagom. Långt borta från Runescape, Panfu, stress, affärer, jobb... stäng av mobiltelefonen och åk dit, vet ja!

Fast välj en dag när det inte blåser kalla vindar från norr. Vi var där idag. Lite kylslaget!!! Som ni kan se på bilderna var det smaskiga mackor i fikakorgen.Foto: mormor Gunilla och Johanna - finafynd.com


Första chansen!

Jag gillar när det händer något smått oväntat i vardagen. Ni vet - plötsligt händer det! Positiva händelser är ju då att föredra. Det ger färg åt den ibland lite gråaktiga dagen. Små händelser som vårens första krokus under äppelträdet, när man öppnar diskmakinen för att plocka ur den och upptäcker att någon annan redan gjort det, Fredrics nybakta scones till söndagens frukost, en fin teckning från barnen, tjugofem kronor i vinst på trisslotten...
 

Nu tänkte jag överraska med en liten utlottning här på finafynd.com. Den allra första faktiskt! I det första paketet finns nu två kökshanddukar som kan bli Dina. Det enda Du behöver göra är att skicka ett mejl till info@finafynd.com med ditt namn och din adress. Märk mejlet med "utlottning". Vem vet? Den här gången kanske det är din tur att vinna!


Tävlingen pågår hela veckan, till och med söndag 1:a maj. Vinnaren kommer att presenteras här på bloggen och inom kort kanske det dimper ner ett paket just i din brevlåda.


Lycka till!


 Foto: Johanna - finafynd.com


Grönt är skönt!

Fullpackade med barnvagn och smaskig fikakorg knölade hela familjen in sig i bilen för att åka på auktion. Som ni förstår var det ingen idé att titta på möblerna när bilen är full innan man kommer fram till auktionen utan det fick bli småsaker i sådana fall. Att du inte åkte själv, tänker antagligen många. Men det är verkligen inte roligt att åka själv och man kan göra det till en rolig utflykt för hela familjen.

Idag var det två auktioner inom rimlig körsträcka. Vi valde den som var längst bort från "stan" och det var ett bra val. Inte mycket folk alls. Å andra sidan ganska mycket skräp. Men ett och annat guldkorn fanns ju såklart!

Mitt guldkorn låg i en låda blandat huller om buller med fiskelåda och naggat porslin. Två härliga, vårliga Gröna Anna te-koppar i fint skick! Till priset av några guldtior. Ett riktigt klipp!  

  Foto: Johanna - finafynd.com


Besök av påskharen

Oj oj oj!!! Mycket choklad har det blivit de senaste dagarna. Men vad är det man brukar säga... choklad gör en glad! Fast det kan ju bli lite fööör mycket av det goda. Nästa vecka, då minsann... Hm, har jag sagt det förrut?!

När jag var på Åhlens nu i veckan hittade jag alldeles underbara påskägg till flickorna! Det bästa är att de funkar att ha framme året runt. Det gillar jag! Två funktioner i en. Alla tre äggen (inte för att jag vill lägga in könsroller i val av påskägg men Adam fick en annan variant) fylldes med en gossig påskhare och lite smaskigt godis.
 


Av Fredric fick jag favoritchokladen och en bok som jag genast tänker börja läsa. Kolla bokens titel. En baktanke där kanske?! 

 


Jag hittade en somrig vaxduk på Åhlens också. Den murriga svarta började kännas riktigt trist. Nu vill jag ha in ljus och härliga färger i vårt hem!

Påsken kommer att fortsätta med  fotbollscup på planerna här bredvid, auktion och ännu mer choklad... 


Foto: Johanna - finafynd.com

 


Glad Påsk!

I min påsklåda på vinden finns det inte speciellt många saker. Lite pynt att hänga i riset, påskägg till godis och några porslinskycklingar. Jag vet att jag skrivit det förrut men jag är inte speciellt förtjust i saker som inte har en funktion. Visst funktionen kan vara att det är en fröjd för ögat... men anledningen är nog att jag verkligen inte gillar att damma.

Nu till saken: i min låda finns det också en kyckling med huckle som man kan lägga godis i. Hon är så söt! Jag har haft den så länge jag kan minnas. Självklart är hon på plats även denna påsken och självklart med de allra godaste chokladäggen i.

Puss i påsk!
  Foto: Johanna - finafynd.com


Lappkudde

Jag har skrivit tidigare om mitt mormorsrutefynd - ett gäng lappar för endast tre kronor. Ska jag vara helt ärlig kändes det inget vidare. Jobbet är värt mer än så. Fast det är ju en chansning man tar när man väljer att lägga ut något på tradera.


 

Lapparna sydde jag ihop till en fyrkant, virkade ett bakstycke, köpte en innerkudde och sydde igen. Riktig lappkirurgi! Kudden pryder nu vår säng och på tal om säng så är det dags att gå och lägga sig. Snacka om lappkast...  


Foto: Johanna - finafynd.com 


Självplågeri!

Svetten rinner längs ryggraden. Benen känns som ett med asfalten. Lungorna sprängs när som helst. Smaken av blod i munnen är outhärdlig. Men det värsta av allt... jag måste spy. Snart kommer det! De sista metrarna till tomtgränsen går i ultrapid. Jag låter som en astmatiker med värsta anfallet. Jag ska klara att springa till grinden. När den magiska gränsen är nådd faller jag ihop som ett korthus. Flämtande efter luft likt en fisk på land.
Om fyra månader ska jag springa tjejmilen. Idag sprang jag... tre kilometer! Innan jag blev gravid hade jag precis kommit till det stadiet när det är roligt att springa. Benen bara går och det känns som om man kan springa hur långt som helst. Nu är jag på ruta ett igen. Känns jobbigt!

Foto: Fredric 


Söderläge

Vårt hus har många vinklar och vrår, på gott och ont. Det fina är charmen! Det mindre fina är all mätning och sågning som tillkommer. Inga räta vinklar någonstans. Nu har de kämpande snickarna kommit till framsidan. Huset är byggt 1911 och då är det vanligt att det ligger spånskivor på taket. En del lägger papp på detta men bäst är oljehärdad masonit. Det är guld att vara föräldraledig och intresserad av allt som gäller mitt hus. Jag hänger över de stackars snickarnas axlar och ställer en massa frågor. Kanske inte är så smart... ekonomiskt sett. Nä. Jag vet.  


 
Imorgon lördag ska vi inte åka någonstans. Bara vara hemma hela dagen. Det bestämde vi redan förra helgen när Alicia på söndagkvällen deklamerade att hon absolut inte orkade gå till skolan på måndagen. Meningen med helgen är ju att samla energi inför veckan. Ja, om man nu inte jobbar helger, såklart. Då blir det helg mitt veckan istället. Imorgon ska vi iallafall bara vara. Äta en god frukost, pyssla lite i trädgården, grilla, kanske spela ett spel...

Söndagen spenderas på loppis, på tennisplanen och på fotbollsplanen.

Så, mina vänner, ha en riktigt skön och härlig helg!


Foto: Fredric

 


Sittvagnspremiär

Liten växer. Så det knakar.  Ett efter ett läggs söta små plagg i låda på vinden. En efter en avverkas smaker. Palsternacka, brocolli, kiwi, kålrot...  Babysittern bortplockad. Nyfikenhet. Upptäckarglädje. Katten är spännande. Igår liggvagn. Idag sittvagn. Nej! Inte så fort! Stoppa tiden! Jag njuter ju. Andas in bebisdoften i Litens hår. Alla åldrar är härliga och fina. Det är inte det. Vill bara inte att det ska gå så fort.

   

 

Foto: Fredric

I pressen

Tro det eller ej... men idag är det en artikel i vår lokala morgontidning Barometern om mig! Jag nämde mitt tidningsbesök för ungefär en månad sedan så väntan har varit lång. Vad sa jag egentligen? Tänk om jag inte ser klok ut på bilden? Det är ju ingen som vill handla av någon som ser ut som en galning. Ja, ni vet hur tankarna kan gå i spinn... Tyvärr kan jag inte länka till artikeln för den är i bilagan Drömboende och de lägger inte ut bilagorna på webben men här får Ni en liten kik. Jag är inte världssnygg precis men jag ser iallafall inte ut som en galning *drar en lättnadens suck*.
 


Utflyktstips

Om Ni inte varit i Gårdby Café och Lanthandel tidigare måste Ni absolut göra ett besök. En liten myshörna belägen på östra sidan av Öland. Tre överraskningar i en - lanthandel, café och inredningsbutik. Mamma och jag njöt i fulla drag av goda smörgåsar, brownies och gott kaffe. Liten njöt extra mycket av sin gröt i den härliga atmosfären.Jag blir alltid helt förvirrad när jag är i den här typen av inredningsbutik. Allt är så fint att jag inte vet vad jag ska välja. Oftast slutar det med att jag bara köper en liten liten sak men går därifrån med massor av idéer och inser att jag har en hel del i skåp och lådor som jag kan använda. Som den här kransen till exempel. Jag har två likadana i jullådan på vinden men den kan jag ju hänga upp nu i någon mörkare vrå. Energisnåla dioder är det också. Det kommer att bli fint! Den lilla lilla saken blev en skylt till gästtoalettdörren. Det är så många dörrar och ingen ser var toaletten är. Ändring på det!   

 Foto: Johanna - finafynd.com
 


Vårt tak

Lite tyst på bloggen ett tag. Får jag erkänna. Fotbollsmatcher, butiken, tvättning i nya fina fräscha tvättstugan och lite annat har fått prio ett just nu.

Idag kom snickarna åter till vårt hus. Denna gång med släpet fullt av byggställningar och takpapp. Oavsett om det duggregnar eller ösregnar kommer vi hädanefter alltid att ha det torrt om fötterna. Känns bra! Nästa steg i renoveringen kommer att bli en utbyggnad i form av glasveranda i den här hörnan. Vi saknar nuförtiden ett sovrum så hör och häpna... glasverandan blir mitt och Fredrics sovrum! 

 Idag igår var mamma, jag och Liten på en mysig utflykt till ett mysigt ställe men det skriver jag om imorgon. Godnatt!


Foto: Johanna - finafynd.com

 


Vår hall och gästtoalett

Nu är det klart! Ja, nästan. Det enda som saknas är lite piff. Fluffiga handdukar, tvålpump, stringhylla...

Det tog lite mer än två månader att komma hit. Det var en del hinder på vägen. Det gamla golvet på gästtoaletten låg i princip endast på vattenledningarna och behövdes reglas upp. Två av garderoberna fick kapas nedtill på grund av nivåskillnader i golvet. Väggarna och snickerierna i hallen behövde målas om. När det ändå gjordes kunde vi ju lika gärna tapetsera om fondväggen (där var kanske jag och sambon inte helt överrens). Spegeln på gästtoaletten åkte i golvet och gick i tusen bitar (sju års olycka - känns fint!). Tvättlinan i tvättstugan åkte i golvet.

Men se så fint det blev till slut! Ni som inte vet hur det såg ut innan kan se det här.
Foto och illustration: Johanna - finafynd.com


Webshopping

Allt som behövs är några klick sedan är det ditt! Visst är det mysigt att gå på stan ibland, men just nu har jag ingen lust, faktiskt. Det tar inte många dagar heller innan man har paketet i handen. Jag klickade hem en mössa till Liten och en topp till Alicia från Polarn o Pyret i söndags och idag kom paketet. Smutt! Foto: Johanna - finafynd.com


Tårar består av 1% vatten och 99% känslorHormonerna lever loppan. I min kropp. Jag gråter. Tårar rinner på mina kinder. Jag gråter av lycka när jag ser nyfödda bebisar på teve. Jag gråter av besvikelse när passpartoun på den nyinköpta ramen inte är vit utan snarare påskgul. Jag gråter för att jag tappar hår. Jag gråter av stolthet när jag tittar på mina barn. Jag gråter när jag tänker på livets förgänglighet. Jag gråter när jag känner mig ensam. Jag gråter när jag tänker på att mina barn kommer att flytta hemifrån. Jag gråter när jag är hungrig. Tårar av lycka, sorg, glädje, trötthet... Försenad trettioårskris. Tidig fyrtioårskris. Amningshormoner. Vårdeppighet. Vet inte. Men jobbigt är det!

Foto: Johanna - finafynd.com


Vårstädning i mitt hus

Igår och idag har jag städat. Plötsligt går det att andas igen. Allt liksom skiner. Ja, nu överdrev jag kanske en aning men ni förstår vad jag menar. Kvar är fönstren. Tyvärr! Det är inte kul att tvätta fönster. Jag tänker ta ett fönster om dagen så blir det inte lika tråkigt. Fast det klart - sexton fönster blir sexton dagar. Det får nog bli ett rum om dagen. Det klarar nog Litens tålamod.

Jag hann uppdatera butiken lite igår också. Nu kan du även betala din beställning med faktura!Fredagskväll

Alla barnen ligger och snusar i sina sängar. Sambon är och lyxar på kick off hela helgen. Huset knakar något i skrymslen och vrår. Faktum är att vi bor i ett spökhus. Nej! Nu börjar jag tänka på det. Inte bra! Bättre att tänka på något annat.

Imorgon intas fotbollsplanen av Adam annars har vi inget planerat. Känns inte som om det är läge att planera in mer. Det är fullt upp med att lyckas få fram frukost, lunch, middag, en och annan amning, fotbollsväska... Jag beundrar verkligen ensamstående med barn.

Jag ville egentligen bara önska Er Alla en riktigt

Eget kollage och lånat hjärta från vimsadekor


Förresten! Jag har ett tips. Klicka här. Jag lovar drag på smilbanden!


RSS 2.0