Mer än lovligt söta

Sportlovet börjar lida mot sitt slut. Taekwondo, bordtennis och skytte har testats av två lediga barn (och två lediga vuxna!). Kakor och varm choklad har avnjutits både den ena och den andra dagen. Rörmokare, elektriker och snickare har avlöst varandra i vår snart färdiga tvättstuga och gästtoalett. Lite kvar bara. Typ element (som rörmokaren glömde beställa och leveranstiden är minst en vecka!), toastol (som inte går att montera förrän elementet är på plats!), handfat... Ja det tar tid, som tidigare sagt. Men nu börjar det växa fram något fint under allt bråte och damm.

Paketet från Frankrike dök upp igår. Rena rama julafton, vill jag lova. Här får du en liten glimt av vad som komma skall.Jag brukar vara allergisk mot prydnadssaker i vanliga fall. Men de här katterna och sköldpaddorna är som små praliner. Vansinnigt söta! En liten svart sköldpadda med vita prickar har snart en hedersplats inne på vår nya fräscha toalett. Kommer att bli så fint!

Min helg kantas av fotbollscup, lite renoveringsstädning och besök av en fin vän som jag inte träffat på länge. Kanske att det blir ett litet loppisbesök också...

Ha en fin helg!

Foto: Johanna Alvemo

 


Nytt i butiken

Min tanke med butiken är att bara sälja saker som jag själv gillar. Det innebär kanske inte alltid att alla andra har samma smak men det känns viktigt att jag kan stå för det jag säljer. Nackdelen är ju då att jag får väldigt svårt att slita mig från mina inköp. Njaa... den vill jag nog ha själv. Plötsligt samlar jag på Reffla ljusstakar, Adam koppar av Stig Lindberg, matservisen Ruter från Uppsala-Ekeby...

Butiken är nu uppdaterad med bland annat denna vackra tvättbräda från J. Bohmans Fabriks AB i Jönköping.


 


Foto: Johanna Alvemo


I love friday

Snart vankas det tacos och fredagsmys vid "Let´s dance". Adam sa häromdagen att fredagen är bästa dagen på hela veckan. När hela familjen är tillsammans och helgen står framför oss.
 


Det bästa med att vara föräldraledig är att jag är hemma varje fredag. Jag kan gå på föräldrafika. Jag kan vara med på idrottsskolan. Jag kan ta barnen till simskolan i sommar. Jag kan... Självklart kan jag ta ledigt från jobbet, som alla andra. Fast jag gör det kanske inte alltid. Vad jag menar är att just nu kan jag vara med på precis allt och det känns så himla bra!

I helgen ska vi köpa tvättmaskin, torktumlare, spegel och blandare. Puh! Många är (k)valen och besluten som ska fattas när man renoverar. För att alla ska mäkta med ska vi köpa extra gott lördagsgodis när vi är färdiga. 

Ha en riktigt fin helg!

Foto: Johanna Alvemo - Tips: det behöver ju inte vara en bild i ramen jämt. Här har jag ramat in Alicias fina pärlpyssel.  

 


Leverans

 
Stolt kan jag härmed meddela att igår skickades min första lite större leverans med hantverk från Peru. Paketet är till storleken litet men det är stort för mig personligen. Tänk att lilla jag har ett eget företag med egna kunder, leverantörer, debit och kredit. Jag väntar mig små katter och skölpaddor. Sköldpaddorna finns redan i butiken. I den lilla lådan finns även ringar i harts. Svarta med vita mönster. Åhh... de är så fina! Allt är handgjort, inget maskintillverkat. Ingen är den andra lik. Bilder från tillverkningen i Peru kommer att komma senare framöver.

Om Ni vill veta mer om vad som händer i butiken och med finafynd.com kan Ni anmäla Er till mitt nyhetsbrev här.   

    


Världskartan har jag lånat från Vikipedia och bilden på sköldpaddorna har jag tagit.


Johannas godnattstund

Egentligen borde jag gå och lägga mig. Klockan är alldeles för mycket. Jag har precis packat ett par beställningar som ska skickas imorgon. Jag har svårt att förstå. Mitt företag finns verkligen. Inte bara i mitt huvud som idéer. Utan verkligen i verkligheten. Fortfarande finns många idéer kvar i mitt huvud. Det är bara tiden som bromsar dem en aning. Men jag är på väg... 

Jag vill tacka Er för alla fina ord och allt beröm! Jag blir alldeles varm i hjärtat av glädje och stolthet. Snälla fortsätt tala om vad Ni tycker. Är det något Ni saknar i min butik? Vad är bra och vad kan bli bättre? Det är på det sättet jag kan utvecklas och min dröm bli verklighet. 

Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt!  


She made my day

Det här bara måste jag berätta. Jag kan inte låta bli att fnissa lite grann bara jag tänker på det. Jag skulle byta en trisslott idag. Vi hade skrapat fram tjugofem kronor. Yes! Jag passade också på att köpa tidningen Julia till Alicia och ett kontantkort.

- Hej!
- Hej hej!
svarade jag och la tidningen på disken.
- Jag vill byta den här lotten och köpa ett Comviq-kontantkort, ler jag mot tjejen i kassan.
- Javisst, svarar hon och ler tillbaka.
- Men då måste jag få din legitimation.
Va?! Varför då, tänker jag och halar fram körkortet. I samma stund som jag ser hennes ansikte skifta till tomatens röda färg inser jag att hon trodde att jag var under arton år. Det är ju åldersgräns på lotter nu. Jag var så nära att slänga mig över disken och ge henne en riktig smällkyss. Det var nog den finaste komplimang jag fått på länge. Trettiofyra år gammal, tre barn, lite gravidhull kvar, otvättat hår, säkert lite kräks på tröjan under jackan.
- Du får leva på det under resten av dagen, säger tjejen förläget.

Jajamänsan! Det kan jag leva på länge länge.    


Hjärtefröjd

Jag tycker att man ska fira allt som bara går. Kanelbullens dag, kramens dag, kladdkakans dag, Tulpanens dag, Pannkakans dag... En extra krydda på dagen. Perfekt! Så ta nu tillfället i akt och baka hjärtankakor, ge bort en chokladkartong, laga en god middag och tända extra många ljus. Jag önskar Er en riktigt hjärtlig dag *KRAM*.
Foto: Johanna Alvemo - finafynd.com
 

Äntligen!Inatt kl 01.58 hände det äntligen. Vi har sagt "efter sommaren", näpp. "Efter jul då", näpp. "Efter denna sommaren då", näpp. "Men efter denna julen måste det bli", japp. Hör och häpna min webshop ligger ute till beskådande... ja självklart får man handla också. Om man vill. Det tog lite längre tid än vi trodde, men det blir inte alltid som man tänkt. Vi, är jag och min IT-avdelning. Visst låter det tjusigt?! Jag hade aldrig klarat det utan min IT-avdelning. Så tack älskade sambo för att du finns!!!

Glädjen är stor, vill jag lova. Men känslan av att gå på gungfly är också stor får jag erkänna. Trots mitt starka IT-stöd. Det är mycket som är nytt i min värld just nu. Jag ber Er därför om tålamod. Barnsjukdomar kan förekomma. Jag skulle också bli tacksam för Era kloka råd. Utan dem är det svårt att utvecklas.
Foto: Fredric Johansson


Välkommen in i min butik finafynd.com!  


Update renovering

Tvätt upp över öronen. Damm ända in i öronen. Men snart. Snart. I eftermiddag är den svarta mattan utrullad.Foto: Johanna Alvemo


Första boken

Så har jag skaffat mig ett projekt till... I fredags kom paketet med Isabellas första bok. Det tar lite tid att skriva och fixa med bilder men det är det värt. Även om man inte tror det så glömmer man vilket som var första ordet eller när de första stegen togs. I butiken små barns utveckling hittade jag en bok med alldeles underbara illustrationer plus att det går att sätta in extra blad. Tyvärr lite dyr... host! Men så söt! Kunde bara inte låta bli.
  


Foto: Johanna Alvemo


Röda och blå fynd

Efter en hel del letande har jag äntligen hittat en lampa till vårt sovrum. Där i en mysig liten antikaffär stod den plötsligt. I tre månader känns det som om vi har legat i strålande solsken och sovit. Nu sover vi i ett skönt mjukt rött sken istället.Jag hittade två fin fina saker till finafynd.com också. Vad sägs om ett himmelsblått fat i serien Gefyr skapad av Stig Lindberg...
...och en vacker röd Reffla ljuslykta, en av mina nya favoriter?!

 
Foto: Johanna Alvemo 


HjärtebarnPlötsligt ligger liten med sladdar. Överallt. Mammahjärtat gråter. Vad händer? Nyss var allt bra. Hårdhänta stick i lilla lilla handen. Blodprover. Röntgen. Ultraljud. Ännu mer tester. Amma. Amma. Liten måste äta. Liten ledsen. Mjölken har inte riktigt kommit än. Mamma gråter innombords. Pappa också. En natt fylld av oro. Som till slut slutar bra... Litens hjärta klappar och bankar.  


I Sverige föds tusen barn om året med hjärtfel och två till tre nyfödda barn skickas hem med allvarliga hjärtfel. Varje månad. I vårt fall upptäcktes det att litens hjärta inte fungerade som det skulle tack vare en apparat som mäter syresättningen i händer och fötter. Denna finns inte på alla ställen.
 
– Vi vill synliggöra de hjärtsjuka barnen och därför inleder vi Alla barnhjärtans månad med en symbolhandling för att skapa uppmärksamhet kring barn och hjärtsjukdom, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.
-Vårt mål är att inget barn ska behöva leva med ett oupptäckt hjärtfel. En viktig utmaning för forskningen är därför att kunna identifiera barn med hjärtsjukdom så tidigt som möjligt, helst redan under graviditeten, så att behandling kan sättas in omedelbart vid födseln.

Stöd forskningen och skänk en gåva. Pengarna går hit.


Dop

Jag ska ärligen erkänna att mina söndagsbesök i kyrkan är få. Jag vet inte heller riktigt vad jag ska tro men ända sedan jag var liten har jag tyckt om kyrkor. Vad man än har för tro så är lugnet i en kyrka bra för själen. Iallafall för mig. Nu har vi döpt alla tre barnen. Jag känner att det på något sätt är enklast så. Sedan får de själva ta ställning senare i livet. Isabellas dop var fint. Lagom långt. Lagom högtidligt. Så söt med vatten i håret.

Doplunchen var också fin. Jag oroade mig alldeles i onödan för mat och dukning. Och det var ganska skönt att bara kunna lämna disken. Fina presenter fick både Isabella och Alicia. Vi passade på att fira hennes födelsedag när släkt och vänner var samlade. Så, kära släkt och vänner... tack för en väldigt fin dag! 


Foto: kan vara farmor Gullan, faster Helena eller kusin Rickard  


Tisdagstema

"Idag tänkte jag att vi skulle kolla på vad ni tycker är underhållning. Vad underhåller er?"

Ha ha... den var enkel! Just nu är jag nämligen en levande tv-tablå. Om du undrar vad som är på tv just nu så kan du bara fråga mig. Varannan eller var tredje timme placerar jag ändalykten i soffan och knäpper på teven med alla fjärrkontrollerna på armstödet. Jag har nu efter tre månader sett flera säsonger av Top Model och Bygglov. Men det bästa av allt är att jag har fullständig koll på vad som händer i världen för nyheterna går minst en gång i timmen.


Du måste absolut gå in här och kolla in fler bidrag.

Foto: Johanna Alvemo


RSS 2.0