Svammel

Sitter här med min tekopp vid datorn och funderar på lite av varje. Huset har dånat hela dagen av snickarnas ihärdiga hamrande och sågande. - Det drar lite överallt, flinar de. Fast det gör det ju i så här gamla hus. Igår rymde jag och liten hem till mormor och morfar. Vattnet var avstängt, elementen tömda på sin värme och vinden drog genom den öppna ytterdörren. I min blåögda renoveringstanke fick jag för mig att det bara skulle bytas några rör och spikas lite gipsskivor. That´s it! Med min erfarenhet borde jag dock veta att så är det inte i verkligheten. Men det går framåt med stormsteg, borta är allt snuskigt - stackars snickare! Fast de är väl vana. Jag ser fram emot att köpa inredning nästa vecka. Nog renoveringsbabblat...

I helgen kommer "hela tjocka släkten" på Isabellas dop. Vi har bokat bord på Kolbodagården vilket känns extremt lyxigt. Självklart borde jag bjuda på fin lunch i vårt välstädade hem... precis som jag gjort de andra gångerna och precis som alla andra gör. En del av mig tycker att det känns riktigt bra och den andra delen hoppas att maten är god, att dukningen känns festlig... Ja det var ju det här med att släppa kontrollen. Inte lätt!

Här är dopklänningen Isabella ska ha. En väninna till min mamma sydde den när Adam skulle döpas för tio år sedan. Förhoppningsvis kommer många bebisar i vår släkt få glädje av den.
 
   



Tror jag skulle kunna sitta här och svamla länge men nu är klockan 23.30 och jag ska gå och skölja ur toningen i mitt hår. Godnatt godnatt!

Foto: Johanna Alvemo 


Tisdagstema

"Alla har vi favoritplatser. Eller så har vi platser vi inte alls tycker om. Det finns vackra platser, skrämmande platser, roliga platser osv. Vilken plats vill ni visa upp?"

 Den här bilden hade jag egentligen inte tänkt visa er. Den är alldeles för äcklig. Det ser ju inte jätteäckligt ut även om det är slitet men när man kommer in på vår gästtoalett är det verkligen skitsnuskigt! Men eftersom veckans tisdagstema gällde skrämmande platser känns det ok att visa den. Fast den allra värsta platsen jag vet är Spökhuset på Liseberg. Uhhh... it gives me the creeps!!! Hade tyvärr inga bilder därifrån.

 Jag kan ju inte bara visa en snuskig plats i vårt hem. En av mina absoluta favoritplatser är under körsbärsträdet i vår fantastiska trädgård. Där brukar vi placera favoritutemöbeln och äta och dricka gott. Längtar...

Gå in på här och titta på fler härliga och ohärliga platser.  


Foton: Johanna Alvemo


Tankar i köket

Varför blir alla män lyckliga med en kofot i handen? Är det då den manliga urmänniskans krafter kommer fram? Till mannen i vår familj stora glädje fanns det mycket att riva i vår gästtoalett. Under många lager olika tapeter och masonit fanns faktiskt den trävägg som snickaren vill komma åt. Ska jag vara helt ärlig vill jag också riva och slita med kofot och hammare - antagligen min manliga sida. Men jag unnar Fredric att få vara lycklig den här gången och ställer mig snällt vid spisen och fixar fika.    
 



Foto: Johanna Alvemo


Åtta år

 



Yrvaken. Förväntansfull. Den alldeles egna dagen. Att fylla åtta år är stort. För födelsedagsbarnets mamma också. Åtta år som gått så fort. Lycka blandat med sorg i mammahjärtat. Vill fylla varje minut av hennes liv med glädje. Alltid. Misstag och sorger hör livet till. Jag vet. Med ett leende på läpparna och pannkakstårta i magen somnar min fina flicka. Lycklig med hela livet framför sig.  

Foto: Johanna Alvemo

 


2011 års majblomma

Majblommans färg tas fram av barn som skapar färgkombinationer på Majblommans Riksförbunds hemsida. Förra året kom mer än 4000 förslag in. Därefter gör Svenska Moderådet ett urval som ligger i linje med vårens modefärger. Slutligen bestämmer barnen genom omröstning.

-          Årets färgkombination har skön 60-talsinspiration. Ett knippe vårliga pasteller som också skapar en sommarkänsla. Vi tänker på soliga, ljuva, lata dagar med en glass i handen. En alldeles egen regnbåge doppad i vaniljgult, pastellrosa och gräshoppsgrönt, säger Lotta Ahlvar, VD Svenska Moderådet.

Grundtanken är att barn hjälper barn. Förra året sålde barn majblommor för femtio miljoner kronor och de pengarna går till barn som lever under svåra ekonomiska förhållanden i Sverige. Majblomman - Alla barns blomma - har funnits sedan 1907. Så köp en blomma. Börja samla på majblommor. Det gör jag.


Äntligen!!!




Japp, det här är sanningen. Så här ser det ut hemma hos oss. Det är de två sista rummen vi har kvar att renovera. -Vaa?! Ska du verkligen visa upp våra råtthål? utbrast Fredric när jag visade bilderna till dagens inlägg. -Tänk vad fint det kommer att bli när det är färdigt! Då förstår man ju hur stor skillnaden är, svarade jag. För nu är det äntligen dags! I helgen ska vi riva ut allt och på tisdag kommer snickaren. Svart golv, vita väggar, torktumlare, vit toalett, en doft av rent och fräscht... och inga råttor! Fredric påstod att det bara var en söt liten mus men jag tyckte allt att det såg ut som en råtta. 

Foto: Johanna Alvemo - vill bara tillägga att jag står bara ett steg från Isabella när jag tar bilden.


Söta fynd

Häromdagen var jag på loppis och vad jag fyndade! Två söta martiniglas att ha goda efterrätter och annat i. En "3 i 1" kakburk och två söta förkläden. Glasen kommer att pryda sin plats i mitt vitrinskåp och i min hand... men mina andra fynd kan bli dina. De kommer nämligen att dyka upp på finafynd.com i framtiden. 



Foto: Johanna Alvemo


Dagens mösstips

Tänk er att ha mössan ända ner till näsan. Du kan inget se och kan när som helst inte andas genom näsan. Till råga på eländet måste du förlita dig på att någon annan tar bort mössan för du kan inte göra det själv. Vilken panik! Varför åker alla bebismössor ner över ögonen vid minsta lilla rörelse?! Nu har jag iallafall hittat en mössa som inte gör det. Tadaaa...


Bild från babyshop.se


Rutor på nätet

För en tid sedan upptäckte jag Tradera. Himmelriket för någon som älskar att gå på auktion! Vad sägs om två söta klädpaket till Isabella för ungefär femtiolappen styck, jeans till Adam, vintageklänning till Alicia, nya hängslen till min pappa för endast elva kronor... men mitt allra bästa fynd har hittills varit arton stycken mormorsrutor för tre kronor! Ska jag vara helt ärlig kändes det för billigt. Jag vet hur lång tid det tar att virka bara en mormorsruta. När jag har virkat en baksida och sytt ihop rutorna kommer det att bli en fin kudde att lägga på vår säng.  

För första gången har jag tänkt sälja på Tradera också så om Ni är på jakt efter mammakläder finns de på tradera nu. Jag har även lagt ut några fina klädesplagg som brorsan haft. Intresserade? Klicka här så kommer Ni dit direkt.

Foto: Johanna Alvemo 


Sååå bra...


Liten guldkant på söndagen

Jag tycker att det känns riktigt lyxigt med efterrätt på söndagar. Det blir liksom pricken över i, kronan på verket, det lilla extra... ja helt enkelt en liten guldkant på middagen. Jag har ett recept som jag tänkte dela med mig av. Först tänkte jag behålla det för mig själv och låta det bli min specialité men jag kom fram till att jag inte borde vara så snål för den är himla god!
  



- GER CA 20 BITAR -

3 ägg
140 g flytande margarin
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
ca 20 bitar AFTER EIGHT (Kan innehålla spår av mjölprotein och då vågar jag äta det!)
florsocker

Blanda vetemjöl, akao, och salt tills det är klumpfritt. Vispa ägg, vaniljsocker och socker på högsta fart i ett par minuter. Sänk hastigheten och tillsätt margarin och mjölblandningen. Vispa tills det blir en klumpfri smet. Slå upp smeten i en smord form, ca 20 x 20 cm. Grädda kakan i ugn, 170 grader i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna några minuter, lägg sedan på AFTER EIGHT i ett jämn lager. Kyl kakan och pudra på florsocker när det är dags att servera.

Det här kan man ju göra om man vill göra det extra festligt annars kan man ta en extra god chokladbit eller så efter maten. Idag ska vi göra Gino för det är vad kylskåpet bjuder på för dagen.

Foto: Johanna Alvemo 


Året 2010

Inspirerad av Isa tänker jag ha som tradition att skriva några ord om året som gått. En liten stund av reflektion på livet. Både på allt bra som hänt och det som varit mindre bra. Det är så lätt att man trampar på i ullstrumporna och bara tänker framåt. Det skulle vara jättekul att läsa Era årssammanfattningar så gör en ni också vetja!

Årets projekt: blev inte av. Tanken var att vi skulle ha en fin funktionsduglig tvättstuga och en gästtoalett som inte kallas råtthål när vår lilla bebis kom. Det sket sig. Rejält. Efter att ha väntat många veckor på tre olika offerter hade till slut den vi bestämde oss för inte tid förrän i början av detta år. Men den som väntar på något gott får ofta vänta för länge...

Årets fynd: är utan tvekan Alicias sekretär. Det krävdes tre starka män och lite pyssel med målarfärg. Till priset av två hundra kronor. Men ska man verkligen måla äldre möbler? Åsikterna är många.

Årets köp: måste bli Keddyinsatsen i öppna spisen i köket. Helt underbart när det sprakar och värmen... Vårt hus är från 1910, så värme är en lyx vi inte har i överflöd. Värmeslingorna i badrumsgolvet är en fröjd för kalla fötter. 

Årets sämsta köp: tyvärr får jag nog säga Keddyinsatsen även här. Eller rättare sagt, vi valde kanske inte den bästa återförsäljaren. Med mys och värme kom även hål i nya oljade ekparketten, felaktig räkning och nonchalans. År 2010 har vi helt enkelt inte haft tur med hantverkare.  

Årets låt: när jag sitter vid datorn lyssnar jag ofta ofta på Shakiras She wolf så det får nog bli min låt för i år. 
 



Årets bok: under min tid med havandeskapspenning hade jag rena rama deckarorgien. Jag plöjde Anna Jansson, Camilla Läckberg, Viveca Steen, Eva Rosman, Mari Ljungstedt... Alla lika bra.

Årets slit: förlossningen! Jag klarade det! Jag är en stark kvinna med oanade krafter!

Årets förändring: är självklart Isabella.



Årets lycka: mitt livs lycka snarare... Jag blir ofta förundrad över hur jag har lyckats få tre så underbara, kloka och söta barn. Hur kan man lyckas hela tre gånger?! Alicia, en tänkare med så mycket medkänsla och kärlek för alla runt omkring henne. Adam, en kille som det alltid händer något kring. En kille att hålla i handen när det blåser. Och så Isabella, denna lilla ljuvliga varelse. Alltid ett leende att bjuda på. Fredric, utan dig hade inget av det här varit möjligt. Jag blir alldeles tårögd när jag tänker på min familj. 

Kommande års förhoppning: när jag tänker på 2011 tänker jag att jag äntligen ska kunna starta min webbutik. Ett projekt jag och Fredric hållit på med i över ett år. Det har inte varit så lätt att få tiden att räcka till med två heltidsjobb och vardagliga bestyr. Men nu... Jag tänker också på den resa vi pratat länge om att göra. Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla i min närhet får vara lyckliga och friska. År 2011 kommer att bli ett riktigt bra år. Det känner jag på mig.     


Årets första auktion

I söndags besökte jag, mamma och Isabella årets första auktion. Trodde att väder och vind skulle skrämma bort en och annan uppköpare men icke... fyndchansen var ganska liten. Bjöd på två alldeles underbara röda skålar formgivna av Arthur Percy men som blev alldeles för dyra. Istället fick en söt liten turkos iittala ljuslykta och en vas från Johansfors till priset av femtio kronor följa med hem.




Jag tycker verkligen om att gå på auktion. Den spända förväntan som fyller hela lokalen. Ska jag lyckas fynda? Kommer den att bli min? Lite som Bingo. Går man relativt ofta på auktionerna runt omkring börjar man känna igen en del folk. Man kan nästan på förhand lista ut vem som bjuder på vad. Spännande!

Foto: Johanna Alvemo - vasen från Johansfors ville inte fastna på bild. Gör ett nytt försök en annan gång.

 

 


RSS 2.0