Bloggen

När jag startade bloggen för snart två år sedan hade jag butiken i bakhuvudet. Min tanke med bloggen var att jag skulle skriva om mina loppisfynd, mina pysseltips och lite vardagsliv. Bloggen skulle marknadsföra min webbutik. Hade jag tänkt.  Att det sedan skulle dröja mer än ett år till innan jag öppnade butiken hade jag kanske inte räknat med.

Ibland kan jag tänka - Vem är intressarad av mitt liv? Egentligen? Men google.se/analytics talar om att det faktiskt finns en och annan som vill läsa om lilla mig. Från Malmö i söder till Arjeplog i norr. Och inte bara i Sverige heller. Jag blir rörd bara jag tänker på det! Att det finns några ute i Europa som läser min blogg. Det är helt otroligt!

Jag har ett värsta minne från gymnasiet. En lärare som trodde att min pappa (som är författare) hade skrivit mitt examensarbete. Jag hade suttit uppe många nätter och slitit mitt hår. Kämpat. Hon trodde inte det om mig. Ledsen. Många tårar. Senare bad hon om ursäkt men det sitter fortfarande som en tagg i hjärtat. Hon trodde inte på mig.

Även om jag inte skriver så ofta så funderar jag mycket på bloggen. Det är så himla roligt att skriva! Ofta skulle jag vilja vara ännu mer ärlig och skriva om saker som gör mig upprörd, eller glad för den delen också. Men är rädd att trampa någon på tårna.

Men nu har jag bestämt mig för att bloggen får ta sommarlov tillsammans med barnen. Jag behöver vara helt ledig ett litet tag. Inga måsten. Inga krav. Jag har alltid så många projekt på gång. Jag vill så mycket. Jag måste välja något och fokusera helhjärtat på det. Dygnet har bara tjugofyra timmar och åtta av dem bör man sova. Det går inte att göra allt man vill. Samtidigt. Detta ska jag fundera på under mitt sommarlov.

Måndagen den 22:a augusti är jag tillbaka här igen. Brunbränd (med betoning på bränd!), utvilad, lycklig, bubblande av saker att berätta och med ett klart mål i sikte. Men självklart går det bra att beställa i butiken under sommaren.

Ha en underbar sommar alla fina läsare! På återseende!    

 Foto: Johanna - finafynd.com  Mina tre underbara barn som har sommarlov om exakt sju dagar.


Hallonmacarons

Projektet som jag skrev om får vänta ett litet tag... men jag gjorde något annat i helgen som jag tänkt göra länge. Nämligen bakat Macarons. Vilken blogg man än läser så har alla bakat Macarons. Självklart måste jag testa och se vad som är så märkvärdigt med detta bakverk. Goda var de! Riktigt goda! Lite knepiga att göra bara. Särskilt när man först ska göra mandelmjölet. Speciellt snygga blev de inte heller. Men som det heter, övning ger färdighet. Har hittat ett recept med jordnötssmör som fyllning...

    

Hallonmacarons

125 g mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor (125 g)
25 g socker
Eventuellt rosa karamellfärg


Hallonkräm:
ca 1/2 dl passerade hallon (eller 4 msk hallonsylt)
Florsocker tills krämen blir fast


Separera äggvitorna och låt dem stå i rumstemperatur över natten. Gör mandelmjölet (det går bra att köpa färdigt också). Väg upp 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Häll äggvitorna i en separat bunke. Vispa dem hårt tills det går att vända bunken upp och ner. Vispa i sockret lite i taget och därefter eventuellt karamellfärgen.

Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen. Häll smeten i en spritspåse. Ett smart sätt är att ställa spritsen i ett glas och vika påsens kanter över glasets, så blir processen enklare och mindre kladdig. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Låt stå i minst en timme. Och observera att det här är en dealbreaker – grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de!

Grädda i 160 grader i 10-12 minuter. Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något. Rör ihop hallonkrämen och spritsa ut eller bred den på varannan makronhalva. Lägg ihop makronerna försiktigt utan att trycka till krämen för hårt.

Mandelmjöl:

300 g sötmandel
½ l vatten

Koka upp vattnet och häll det över mandlarna. Låt dem ligga och skållas en stund och ta sedan upp dem en och en och tryck bort skalet från dem. Torka de skalade mandlarna noggrant med en kökshandduk och mal dem i en mandelkvarn. Tryck därefter mandelmjölet genom en sil eller siktare för att få det ännu finare. Förvara torrt i försluten påse eller baka med direkt. Mjölet håller sig i ett par veckor.


Foto: Johanna - finafynd.com

Ledigt!


Helg i dagarna fem! Det är lyx! För på något sätt känns det bara så himla bra när resten av familjen också är hemma. Inte så konstigt kanske. Illa vore det annars... Även om vi har det bra om dagarna, jag och Liten, så är det skönt med ett par händer och en famn till. Och inte att förglömma den ovärderliga syskonunderhållningen. Det är helt underbart att se hur Liten bara skiner upp när de stora finns i närheten.

Helgen bjuder nu äntligen på fönsterputsning. Låter väl lagom roligt men sååå sköönt det ska bli att kunna se ut! Jag hoppas hinna med en annan liten grej också. Jag och mina projekt... Ibland blir jag så trött på mig själv. Jag kan verkligen inte ta det lugnt. Får jag en idé så bara måste jag genomföra den nu med en gång och idéerna är många ska ni veta.

Lovely weekend!!!


RSS 2.0