Jag kunde!

- Men du är ju ingen riktig frisör! protesterade min flicka med oro i rösten.
- Inte kan det väl vara så svårt att toppa ett hår. Om jag klipper så sparar vi trehundra kronor. Och blir det alltför hemskt så åker vi på drop in imorgon, försökte jag lugna min flicka med.

Sagt och gjort. Tripp trapp stolen ställdes framför teven som laddades med Bambi på hal is. Så här efteråt kan jag ju erkänna att mitt senaste och enda klipp på lillebrorsan inte blev så bra. Men det är ju tjugo år sedan... Med vassaste sysaxen, blomsprutan, bästa kammen och min frisör Mia´s manéer i bakhuvudet satte jag igång. Fyrtiofem minuter och fem centimeter senare konstaterade jag att jag faktiskt kunde.
- Mamma, jag trodde att jag skulle bli flintskallig innan men det ser ju ut som om jag klippt mig hos frisören och gratis också!

Ett bra betyg från en åttaårig flicka som kan stå i evigheter framför spegeln på morgonen när tre andra står och trampar utanför toalettdörren.

Känner mig lite mallig just nu!


Påsktider

Snart är påsken här med allt vad som hör till. För mig är det påskkärringar och påskgubbar, tuppar och hönor (och en och annan kyckling!), godis i massor, påskpresenter, ägg och sill... Jag har i hela mitt liv arbetat på ställen som alltid är öppna när allt annat är stängt och alla andra är lediga. Den här påsken är jag ledig och det känns jätteskönt!

Den här underbara äggvärmartuppen har min mormor virkat en gång i tiden. Nu finns den och tre till att köpa i butiken. Konstigt kanske du tycker. Sälja något som hennes mormor en gång har gjort. Men jag har ett helt gäng till i min egen lilla påsklåda på vinden så jag tycker att dessa kan få komma till någon annans frukostbord. 

 



Foto: Johanna - finafynd.com


Vår tvättstuga

Nu är äntligen tvättstugan färdig! Det blev så fint att jag helst inte vill släpa in någon smutsig tvätt. Fast eftersom våra berg av tvätt har gjort stora hål i garderober och byråar så har nu både tvättmaskin och torktumlare fått snurra några varv. Kommer Ni ihåg hur den såg ut tidigare? Knappt att ens jag gör det. Kolla in eländet här.







Foto: Johanna - finafynd.com


Jordgubbspremiär

Jag är en mamma som är föräldraledig från mitt vanliga jobb. Mitt liv kretsar just nu kring barnen och min lilla butik som jag pysslar med när tid finns. Så för tillfället får Ni stå ut med att det blir mycket barn och butik här på bloggen. Jag kan helt enkelt inte låta bli att visa upp mina stoltheter! Liten får stå ut med att vara här var och varannan dag. Självklart är jag precis lika stolt över mina andra härliga barn. Men de har liksom fått ett "eget" liv med den integritet som det innebär.

Idag Igår var det premiär för jordgubbsmössan på Litens söta lilla huvud. Fast jag kanske ska tillägga att hon inte brukar ha den på sig inomhus. Hon hade den på sig när vi var ute men det blev inga fina bilder så hon fick mannekänga lite när vi kom hem.
 


Foto: Johanna Alvemo


Nu är det...

igen! Dagarna bara rinner iväg. Fortare än någonsin. Igår fyllde Liten fem månader! Varje dag händer nya saker. Häromdagen kom hon på att hon kunde suga på stortån så nu gör hon det hela tiden. Idag när jag tvättade mitt hår och hon låg på en handduk på golvet insåg hon att om hon sköt på med fötterna på klinkern så kunde hon åka bakåt på golvet. Svisch så tog huvudet emot på andra sidan rummet - helnöjd!

Min helg kommer att bestå av färdigställning av vårt renoveringsprojekt tvättstuga/hall/gästtoa. Förhoppningsvis hinns det även med lite krattning av höstens löv som ligger som en matta över snödroppar och vintergäck. Vår trädgård är lövens samlingspunkt. Av någon märklig anledning får vi alla grannars löv också. Vårstädning av bilarna, fönstertvätt, genomgång av barnens garderober... Ja listan kan göras lång! Men jag tänker njuta av våren, plocka snödroppar och sätta vas, grilla korv i tunnan där vi eldar grenar och kvistar, spela Spökjägarna när vi släcker ner huset på lördag, smaska lördagsgodis, pyssla lite med en företagsidé när barnen lagt sig... Njuta av livet och skita i listan!

Foto: Johanna Alvemo 


Dagens lunch

Just nu känns det här med mat inte så kul. Jag har varit vegetarian i över tio år. Inget konstigt alls. Vi är vana vid det här laget. Däremot äter jag sedan nyligen laktosfritt och för att krångla till det hela äter jag inte lök (särskilt inte vitlök) eller starka kryddor heller. Liten mår mycket bättre i sin mage sedan jag slutade med detta. Jag försöker också att äta bra mat, gärna närproducerat, och ingen glutamat. Ni förstår va?! Det är inte så lätt att komma på vad vi ska äta till lunch och middag. Idag blev det smörgåslunch med smaskig kaka (insåg inte förrän efteråt att Kellog´s Special innehåller skummjölkspulver. Ooops... inte roligt!). Men vad gott det var! 

 



Det är ju inte var dag man bakar dessa otroligt goda kakorna för de är ganska dyra. Men ibland måste man få lyxa till det lite. Här är receptet:

Godiskaka

1 burk jordnötssmör
1 dl socker
1 dl kokos
2 dl sirap

Blandas i gryta och småkoka tills det blir lite tjockt. Rör i botten för det kan lätt bränna fast.

1 l flingor typ Kellogg´s Special
1 tsk vaniljsocker
200 g choklad

Tag av grytan och blanda i flingor och vanilj. Bred ut på bakplåtspapper. Smält 200 g choklad och bred över. Skär bitar när kakan svalnat.

Min vän L brukar stansa ut små hjärtan med hjälp av en pepparkaksform och sedan marmorera kakorna med vit choklad. Så söta! 


Foto: Johanna Alvemo
   


En bra start på dagen

När jag slog upp ögonen i morse möttes jag inte av solens strålar utan av något mycket bättre...




Foto: Johanna Alvemo


Påfyllning i butiken

Jag har alltid varit förtjust i plåtburkar. Plastburkar är trista, tycker jag. Det är något speciellt att lägga ner sina nybakade (eller nyköpta!) kakor i en vacker burk som dessutom får fungera som brödfat på fikabordet. Nu finns det två nyinkomna charmiga burkar i butiken. En härlig grön emaljmugg med vita blommor är också ny. Eller ja gammal.. men ny i butiken.
 


Foto: Johanna Alvemo
    

I morse

Kallt. Fryser. Kroppen skakar. Orkar knappt öppna ögonen. Åh nej... mjölkstockning! Skulle inte ha målat fönstret igår. Liten vill ha mat. Nu. Huvudet snurrar. Tårarna rinner. Måste ta hand om mitt barn. Liten tittar mig djupt i ögonen. Helt stilla betraktar hon mig med kloka ögon. Tröstande ljud kommer över hennes läppar. Min kloka lilla flicka! Gråter ännu mer. Av stolthet, trötthet och smärta.   


Hjärtefröjd i ny skrud

Som många av Er redan vet finns mina ulliga hjärtan på finafynd.com. Nu kan Du även beställa ditt hjärta med personligt meddelande. Du kan hänga hjärtat på barnvagnen med din lilla älsklings namn. Eller ge bort ett mjukt, ulligt hjärta i doppresent med namn och datum. 

Ett hjärta säger mer än tusen ord och nu kan Du lägga till ytterligare några tecken.   

 

 


Foto: Johanna Alvemo och några exempel på budskap. Självklart kan Du skriva vad Du vill!


Afternoon tea med min fina kopp

 Nu är jag en överlycklig ägare till en tekopp ur serien Flytande Blå så ikväll ska jag rensa i mitt vitrinskåp.




Foto: Johanna Alvemo


Med bus i blick!

Tiden går så himla fort! Tänk att Liten snart är fem månader. FEM månader! Hon är ju fortfarande nyfödd. Vadå? Smakportioner? Redan?! Jag kommer ihåg när Adam var bebis och det är elva år sedan. Tänk om han väljer att gå gymnasiet någon annanstans. Då flyttar han hemifrån om fyra år! Jag blir helt deppig när jag tänker på det. Alla säger att man ska njuta och ta till vara på småbarnsåren. Och visst är det så. Jag skulle vilja skjuta allt annat åt sidan och bara kunna ägna mig åt barnen. Men så funkar inte livet. Min stora fasa är att när jag ser tillbaka på barnens uppväxt ska känna att jag inte fanns där. Att jag bara jobbade, städade och tjatade...

Den här bilden säger allt om Liten. Fem månader och redan ett litet bus!




Foto: Johanna Alvemo


Earth Hour

Lördagen den 26:e mars klockan 20.30 är det dags att släcka ner. Vad gör en timme för miljön tänker någon? Det är en timme som väcker frågor och skapar debatt. Det kanske är startskottet för förändring. Släck lampan, stäng av teven, plocka fram ett roligt spel och tänd ett stearinljus. Låter ganska mysigt, tycker jag! 

Vad är Earth Hour?


Earth Hour är en global miljömanifestation. Under Earth Hour – som inträffar sista lördagen i mars kl 20.30 – släcker människor över hela världen ljuset under en timme för att visa sitt stöd för klimatet. Syftet med Earth Hour är att skicka en stark politisk signal från världens medborgare till världens ledare om att de måste agera med större beslutsamhet i klimatfrågan.


Earth Hour startade för fyra år sedan och har sedan dess vuxit enormt. Idag är Earth Hour världens största miljömanifestation. Förra året släckte varannan svensk ljuset och globalt deltog över 1 miljard människor i 128 länder i 4 616 städer.

 


Om du vill anmäla ditt företag eller dig som privatperson eller om du helt enkelt vill veta mer gå då in här.


I mitt vitrinskåp

Serviser är något jag aldrig kan få för många av. Eller ja... nu får det inte plats fler i vitrinskåpet och inte kan jag göra mig av med någon heller. Typiskt! Jag skulle så gärna vilja ha Arthur Percys blå Vinranka och Marianne Westmans Mon Amie. De är så fina! Eller också får jag sikta in mig på att ha udda kaffekoppar. Ja kanske... Eller större skåp.

En servis jag har är från IKEA, formgiven av Margurite Walfridsson och heter Midsommar. Jag ropade in den på auktion i somras. Är det någon av er läsare som vet hur gammal den är? Jag gissar själv på sextiotal, möjligen sjuttiotal, men jag kanske har fel. Skulle vara kul att veta!



Foto: Johanna Alvemo


Borta bra men hemma bäst

Hemma igen. Helgen tog stormsteg. Favoriten vann inte. Men det gör inget. New lilla India, Götgatan, farmor och Hasse, parkbänken i solen på Medborgarplatsen, lyckliga barn, smaskigt smågodis från Godisbron, Globen, morgonens färska frallor från Bästa bageriet gav helgen guldglans.




Foto: Alicia Alvemo


Mello

Helgen är här! Redan! Imorgon åker familjen Alvemo-Johansson till Stockholm. Barnens julklapp ska nämligen upplevas - genrepet av Melodifestivalen. Vi gjorde samma resa förra året och det var så lyckat! Den här gången ska farmor komma med. Liten ska ha barnvakt för första gången. Känns lite pirrigt. Hon är såklart i trygga händer. Det är bara det att jag är van vid att hon är där jag är. Är hon inte det känns det som om jag glömt något. Men någon gång ska ju vara första gången. 

Erkänner! Jag är en mello-nörd. Jag tycker det är jättekul! Vi, jag och Alicia, jublade när vår favorit gick vidare för då får vi höra (och se!!!) honom nu på lördag. Här är han:

  




Ha en riktigt fin helg!

2011 års Fettisdag

Glad och stolt vill jag nämna att jag hade tidningsbesök idag. Resultatet kommer att komma om ett litet tag i en av våra lokaltidningar. Spännande... och lite lite skrämmande! Inte var dag man har den typen av besök precis. Men det blev ytterligare en anledning till semmelfika!!!


"Han satte foten i en...

... potta. I denna seglade han hem". Japp, nu finns det även en potta i butiken. Riktigt fin är den också! Kolla in den här.




Foto: Johanna Alvemo


Lövfynd

Högravid på auktion är inte så kul. Är dessutom resten av sällskapet (två barn och en sambo) extremt uttråkade är det verkligen inte kul. Jag kunde helt enkelt inte vänta på de där lövformade tallrikarna på auktionen i somras. Sedan dess har jag tänkt på dem lite då och då. Kollat lite på loppisar. Men jag har inte sett några. Förrän nu i helgen! Och jag tror banne mig det är samma tallrikar. Lyckliga jag! Tror inte att priset var tjugofem kronor på auktionen. Dessa kommer tyvärr inte att finnas i butiken. De är perfekta efterrättstallrikar!


 
Foto: Johanna Alvemo

Söta Bella Bus!

 

 


Foto: Johanna Alvemo


Casting

Min Adam är en kille med massor av energi, kreativitet och nyfikenhet. Det händer mycket kring Adam. Det finns människor som är härligt roliga innan de ens har öppnat munnen. Som till exempel David Hellenius och Mia Skäringer. De kan nästan säga vad som helst och är ändå roliga. Sån är Adam. Ja, kanske inte alltid... men ofta. Egentligen ska jag nog inte säga det, för då kanske det vänder men Adam är en kille med flyt. Var vi sugna på choklad så kunde Adam bara köpa en lott i chokladståndet på Maxi. Han vann alltid. Just det, vann, chokladståndet finns inte längre. Typiskt nog! 

För ganska många veckor sedan skickade Adam ett mail till svt. Han vill gärna vara med i programmet Barda. 3000 sökte. 250 kom på intervju. Adam var en av dem (bara det är stort!). Så i tisdags var det dags. Hela familjen åkte laddade med smaskig fikakorg till Växjö. Vi åkte klockan nio och klockan tre var vi hemma igen. Då hade vi hunnit besöka svt, fika i kylan vid Teleborgs Slott, besökt Strömbergshyttan, kikat in på en loppis, handlat mat och kört tjugotvå mil. Inte dåligt va?! Ibland hinner man hur mycket som helst.

Har man alltid flyt kan det vara svårt om man plötsligt har oflyt - särskilt för en tioåring. Senast den första april vet vi om det blir inspelning i sommar. Hoppas... det vore kul för Adam.

Foto: Johanna Alvemo


Jag är en hamster

Liten har blivit större. Och när bebisen blir större blir kläderna för små. Ångest! Vårt hus tillåter inte att allt sparas. Det får helt enkelt inte plats. Men hur ska jag kunna göra mig av med något? Jag vill behålla allt.




Jag såg ett "Rensaochslängprogram" häromdagen och där hade programledaren en förklaring till allt hamstrande.
- Du är rädd att glömma om du gör dig av med sakerna. Du är rädd för att inte längre minnas om sakerna inte finns.
Hon föreslog därför att man skulle fotografera allt innan man gjorde sig av med det. Men då känner man ju inte doften och mjukheten. Då går det ju inte att lägga kinden mot och känna den underbara doften av bebis. Så visst har hon rätt! Jag är rädd att glömma!

Jag vill ha en stor vind.

Jag klarar inte detta!

Foto: Johanna Alvemo 


Butiksnytt

 


Foto: Johanna Alvemo


RSS 2.0