Vitt vitt vitt

Dagarna bara rusar iväg. Fortare än vanligt tycker jag. Bloggen hamnar just nu lite i skymundan. Likaså min lilla butik. Men jag är snart tillbaka på banan igen. Jag har massor med idéer och en del finfina saker som ni snart får se. Det bara kliar i fingrarna. Men men. Just nu vill jag bara få ordning på torpet. Jag målar och målar hela kvällarna. Pardörren, den andra dörren, lister, dörrkarmar, fönster... och inte nog med det. Såklart vill jag nu piffa till inredningen något. Måla soffbordet och skänken som teven står på. Och är det inte lite tomt i hörnan? Jo, minsann. Om jag skulle skaffa mig ett linneskåp att ställa där. Ett linneskåp som också ska målas. Ja, det gör jag!

Ha en riktigt fin helg!

     Foto: Johanna - finafynd.com


En ros

Det ligger på något sätt något sorgligt över den här bilden. Kanske för att det är en röd ros. Mot grå bakgrund. Kanske. Men den är inte sorglig. Bara fin. Faktiskt. Fick rosen av Fredric häromdagen. Var lite ledsen och trött just den dagen. Får nog erkänna att jag tycker renovering är jobbigt. Behöver lugn och harmoni i mitt hem för att må bra. Men snart. Snart är det färdigt. Fint blir det. Tänk vad mycket en blomma kan göra för själ och hjärta!

Foto: Johanna - finafynd.com    


Baby in red

 Nu vet jag varför Liten dras med förkylning hela tiden! Det är dammsugarens fel. Utblåset sitter på ovansidan och när jag dammsuger hänger alltid Liten på. Med tanke på hur ofta jag dammsuger är det ju inte konstigt att näsan rinner efter all denna vind.

Foto: Johanna - finafynd.com


Blossa

"I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg."

När jag var gravid med Liten mådde jag illa av bara tanken på kaffe. Häromdagen när vi skulle fika var jag faktiskt lite kaffesugen så fram med favoritkoppen. Det är ju lite så att man är inte vuxen om man inte dricker kaffe men fy tusan, det smakade råttgift! Så jag tror inte att årets smak från Blossa passar mig. Men för er kaffedrickare går det att förbeställa glöggen här. Skynda - den brukar ta slut snabbt!

Bilden är lånad från Blossa

 


Säkrat!

Med hjälp av lite spillvirke, vit målarfärg, en hasp och två nya gångjärn har vi nu en fin fin grind på övervåningen. Ni anar inte hur uppfinningsrik man kan bli när man lever på föräldrapenning!

Fredric kom på en jättesmart lösning i köket också. Istället för att skaffa plastpluppar att barnsäkra köksskåpen med gjorde han så här.

Foto: Johanna - finafynd.com


Lätt bris i bubblan

Hade tänkt skriva om något annat idag men det känns inte rätt. Den här dagen har varit en sån där dag när allt går fel. När man bara vill dra täcket över huvudet tills dagen är över och en ny kan börja. Såklart kunde det vara värre men i min lilla bubbla räcker det med bara lite vind för att bubblan ska brista. Ojdå, det lät lite dramatiskt. Hähä... sååå illa är det inte. Litens onda hals, läckande rör, extremt rörigt och stökigt renoveringshem, favoritkannan i tusen skärvor... ja ni vet, allt sånt som får bubblan att gunga. Nu tänker jag gå och lägga mig. Imorgon är en annan dag. En bra dag! 


Herr Kantarell och trattisarna

Jag tjatar ofta om balans i livet. Balans mellan alla livets måsten och det som gör själen glad. En balansgång som är ganska svår. Särskilt om det lever två ambitiösa människor med starta-eget drömmar i samma familj. Om en av dem dessutom är väldigt inredningstokig och gärna målar, fixar, tapetserar om... kan man ju iallafall lätt räkna ut att ekvationen är svår.

Den här helgen släppte jag alla måsten och begav mig ut i skogen, tillsammans med en vän och våra söner, för att plocka svamp. Utan några som helst förhoppningar att hitta någon, för det brukar jag och min familj aldrig göra, packade vi fikakorgen och begav oss ut i Bergakungens sal. Efter bara tre timmar var det fyra lyckliga svampplockare som satt på en filt och proppade i sig en massa kex. Resultatet: en hel ica-kasse trattisar och en mindre papperspåse med Herr Kantareller.
De gula kantarellerna stekta i smör tillsammans med lite gul lök på en limpmacka smakade ljuvligt på kvällskvisten! 
Efter många råd från min fina svampduktiga vän har jag nu lagt en större del på tork vid fönstret på bänken i köket. Om någon vecka kan jag lägga dem i en burk för att sedan kunna njuta av goda såser och stuvningar hela kalla tråkiga vintern. Jag provade också att förvälla (koka svampen i sin egna vätska) så får jag se vad jag tycker bäst om till nästa år.

Att plocka svamp är för mig avkoppling, tystnad och spänning. Lite som att gå på skattjakt. Det heter ju inte skogens guld för intet!

Foto: Johanna - finafynd.com 


Katt och råtta

Liten ser ut som en ängel. Visst är hon en ängel också! Och ett litet bus... som är överallt. I alla skåp och lådor. Pyssel och legobitar som gärna dräller i vårt hus är bannlysta i nåbar höjd. Tack och lov är nu trappan säkrad! Grinden är snickrad, målad och på plats. Imorgon kväll kommer grinden på övervåningen på sin plats. Finally!

 -Undrar hur det känns att bada i ett klädhav med ren och smutsig tvätt? Riktigt kul!

-Jag undrar om inte mamma har alla sina sygrejer i de här lådorna. Aj då! Nu kommer hon. Nu måste jag skynda mig.


Foto: Johanna - finafynd.com 


Lille Skutt å ja´

 
-Vänta, jag provhoppar! Klick!
- Va? Tog du?! hojtar jag besvärat.

Det här med att vara med på bild är inte riktigt min grej. Jag gillar att vara bakom kameran men jag har tänkt att jag ska visa mer "av mig själv". Det blir liksom lite mer personligt då.

Fredric skulle ta en bild på mig när jag är i luften. Hade jag tänkt. Nu är ju inte vår kamera den bästa så då får man vara beredd på avtryckaren fem sekunder innan. Det här var den enda bilden (av säkert femton stycken) där jag är i luften.

Min tanke med bilden är iallafall: måste man ha Converse? Hur är man annars? Om man inte har det. Fattig? Töntig? Ett par Converse kostar cirka 700 kr. Om tre familjemedlemmar, varav två personers fötter fortfarande växer med raketfart, köper varsitt par blir kostnaden 2100 kr. Mina nya röda skor kostade 99.50 kr på Skokällarn. 2100 - 300 = 1800. För 1800 kr får jag: 18 biobiljetter, 30 pizzor, 120 marabou-chokladkakor 200g... Nu påstår min praktiska sambo att jag inte fått 1800 kr utan att jag sparat 1800 kr. Men ni förstår vad jag menar!

Jag kan bli så trött på all märkesfixering som råder i skolorna. Mobiltelefoner hit. Ipad dit. -Är det riktiga? Converse alltså, undrade en åttaårig flicka när jag skulle hämta mina barn på skolan. -Nä, sådana vill inte jag ha, svarade jag och kände mig jättefin i mina nya röda skor och med vetskapen att jag "fått" ett tusen åtta hundra kronor att göra roliga saker för.

Foto: Fredric  

 


Den här måste ni läsa!

Jag är stamkund på vårt lilla bibliotek här i byn. Varje tisdag och torsdag. Ja, nästan iallafall. Det finns så många bra böcker att läsa. En del vill jag ha i min bokhylla men många går bra att låna på biblan. Filmer och spel till olika manicker finns ju också att låna. Jag vill verkligen gynna vår litterära myshörna. Just nu ligger det många böcker på mitt nattduksbord. Alkemins eviga eld av Anna Jansson, 3096 dagar av Natascha Kampusch, Pulver av Sara Blaedel, Svek av Karin Alvtegen... och några till. Kommer kanske inte att hinna läsa alla innan jag måste lämna tillbaka dem. Synd!

Den bok jag håller i min hand just nu innan jag somnar är nästa sak på min lista av Jill Smolinski och den är så bra. Ni vet när man kan läsa och läsa tills man inser att nu måste jag släcka för jag måste få tre timmars sömn iallafall. Den handlar om June som kör bilen i den trafikolycka som hennes vän Marissa dör i. June klandrar sig själv och lever i ett mörker enda tills hon hittar en lista som Marissa skrivit. 2o saker att göra innan jag fyller 25. June bestämmer sig för att utföra de punkter som finns kvar. För Marissas skull.

Läs den!

Foto: Johanna - finafynd.com

 


Mitt senaste fynd

 

 Japp, här är vår nya soffa! Bilden är kanske inte den bästa men ni får ett litet hum om hur skapelsen ser ut. Kanske ser den inte mycket ut för världen men den blir perfekt i vårt vardagsrum. Superskön att sitta i! Borta är de obekväma Klippan-sofforna. Tar man bort plymåerna är det bara att rulla ut madrassen som ligger i ryggstödet!

Vardagsrummet är under förändring. Pardörren kom på plats idag. Dessa ska målas vita och få nytt glas. Tapeter ska upp och parketten ska slipas. Visionen är ett ljust rum med vita tapeter och inslag av ljusblått, rosa, vitt och beigt(stavas det så?) i inredningen. 

Jag har letat ett tag efter en femtiotalssoffa. Inte riktigt den här modellen men vad sjutton... soffan kostade hundra kronor! Och för hundra kronor till körde de hem den och tog med sig de gamla sofforna. Japp, jag är nöjd!

Foto: Johanna - finafynd.com


Ärtpåse
Jag blev inspirerad av Clara och gjorde ett gäng ärtpåsar. Förstår inte att jag tänkt på det tidigare. Tredje barnet och allt. Ärtpåsar som är så roliga! Jag minns när man satt i gympasalen på den svarta pricken i golvet och kastade en ärtpåse till varandra. Eller när man balanserade en påse på huvudet. De kändes bra att hålla i handen.

  


Jag använde mig av några stuvbitar i olika färger. Klippte några tygbitar i måtten 15X20 cm, några mindre och några större och någon rund/avlång. Sedan sydde jag ihop men lämnade en öppning lagom stor för en tratt. Vände den med rätsidan utåt, i med tratten och mungbönor. Jag fyllde påsarna ungefär till hälften. Sydde igen öppningen för hand. Färdigt!


Foto: Johanna - finafynd.com


Björnbär


Jag och Liten tar varje dag en promenad på förmiddagen. Liten snusar gott och jag passar på att insupa den härliga och klara luften. Med lite tur gör solens strålar fler fräknar på min näsa. Inte för att jag just vill ha fler fräknar utan för att det är så skönt när solen visar sig.

Allt som oftast tar jag med en burk som jag fyller med björnbär. Jag älskar björnbär! Det är gott i pajen eller i yoghurten men också goda som de är. Jag lånade en kokbok på biblan sist och där står det att björnbär är rika på vitamin C och viktiga för vårt immunsystem. Ve dig! Du stygga höstförkylning!

Foto: Johanna - finafynd.com 


RSS 2.0