Antikkväll

Igår kväll var jag och en fin vän på antikkväll. En kväll i Antikrundans tecken. Antikhandlare Per Fryxell, från Fryxells Antikvitetshandel, pratade om värdering av antikiviteter och varför en del föremål är mer värdefulla en andra. Otroligt spännande och lärorikt! Det behöver inte alltid vara att äldst som är värd mest. Bland annat trender spelar stor roll.

Eftersom det var antikrundan i miniformat fick vi såklart ta med extra kära föremål för värdering. Jag tog med en vacker liten dalahäst som jag fått av min pappa och Fredrics Läkarbok från 1931 som han fått av sin morfar. Tro det eller ej men i publiken satt en samlare på just dalahästar. Min häst är från någonstans mellan år 1935 och 1940, tillverkad i Nusnäs och har ett värde av 800-1000 kronor. Det ni! Böcker har däremot inte så högt värde men Fredrics läkarbok är i oerhört fint skick och har ovanliga tredimensionella illustrationer. Ett värde dock på bara några hundralappar. Men när kvällen var slut stack en man till mig ett visitkort om Fredric någon gång vill sälja och vill ha bra betalt. Men ibland är affektionsvärdet den högsta summan.

Minglade gjorde jag också. Mamman var verkligen på vift. I paus serverades det ost, kex och andra härligheter. En tävling var det också. På sex olika platser hade Per placerat ut två olika föremål där man skulle gissa vilket föremål som har högst värde. Bland annat fanns två pottskåp. Ett med gustaviansk stil och ett underbart rokokopottskåp. Gissa vem som vann?! Jag kan fortfarande knappt tro att det är sant. I detta härliga sällskap med så många kunniga människor så vann jag. Lilla jag! Helt otroligt! Lite tur hade jag. Vi var fyra som hade alla rätt och min lapp var den som drogs i lottningen. Men iallafall! Priset var en jättefin bok, Svenska Antikhandlare!Foto: Johanna - finafynd.com Och nä, jag syns inte på bilden i Barometern. Bara som en liten skugga bakom en dam längre bak i publiken.


Vilosöndag

Det blir alltid likadant varje vår. Plötsligt inser jag hur skitigt det är hemma. Det som göms i mörker kommer fram i ljuset. Så det här har jag gjort idag...
 
Foto: Johanna - finafynd.com


Vårsol

 

 

Tjugo grader varmt! Nu tror jag våren är här för att stanna. Så idag har jag tvättat vinterjackor och termobraller och putsat vinterskor. Blir det lite kyligt någon dag får fleecen göra nytta under vårjackan. Jag är på renshumör. Ut med det gamla och in med det nya. Kanske inte köpa nytt utan plocka fram annat ur skåpen. Saker som inte använts på länge. Som känns som nya igen. Sätta några äppelkvistar i en vas som har stått längst in i skåpet länge. Eller använda en gammal gardinvepa som löpare på köksbordet. Det gillar jag!

Imorgon är det fredag. Det gillar jag också!


Foto: Johanna - finafynd.com


Beslutsångest

Jag tog precis ett beslut. Ett beslut jag våndats över ett tag. Och nu är det taget. Känns riktigt bra.

Vad det gällde? Utan att gå in på detaljer så gällde det jobb. Sa precis upp ett extrajobb jag haft ett tag, men som inte känts riktigt bra i maggropen. Men som den duktiga flicka jag är måste jag fortsätta det jag påbörjat. Men nu är det avslutat. Magkänslan är aldrig fel. Den ljuger aldrig.

Jag kan iallafall tipsa om sajten för jag tycker idén är riktigt bra och jag kommer att följa utvecklingen med spänning.Gå in på www.billigast.me

  

Min helg

Hoppas ni har haft en riktigt fin helg. Det har jag haft. Igår medans Adam tränade fotboll och Alicia var på kalas gick jag och Liten en sväng på stan. Det händer inte ofta. Tyvärr. För det är mysigt att strosa omkring, ta en fika... Men det blir liksom inte av så ofta. Jag åker oftast till stora köpcentrat och avverkar alla ärrenden på en gång. Tråkigt men smidigt. Iallafall köpte jag extra smaskigt lördagsgodis och fina band till mina elefanter (bilder utlovas snart!). 

Joggingrunda nummer tre, beskärning av äppelträd, vårens tråkigaste rensning i rabatten runt lusthuset, muffinsbak, filmen I don´t know how she does it (rekommenderas varmt!) och lite annat har också hunnits med. Nu önskar jag att min kamera följt med mig under helgen men icke. Kommer alltid på det när det är försent. Något jag som bloggare kanske alltid borde tänka på. Får bättra mig där.

Däremot tog jag en härlig bild på busiga Bella hemma i köket.


Kan du se vad det är hon skakar?!


Foto: Johanna - finafynd.com  

Sommarens projekt

Inför varje sommar börjar jag alltid att tänka: vad ska vi ha för projekt den här sommaren? Har man hus finns det alltid att göra. Så är det bara. Samtidigt är det superviktigt att bara ha det lugnt och skönt på semestern. Inga måsten. Bara ta dagen som den kommer. En svår balans med andra ord. Jag är typen som alltid har projekt på gång. Jag tycker inte om att ha saker påbörjade och som aldrig blir klara. När jag väl har börjat vill jag avsluta. Tidsoptimist är jag också. Jag vill så mycket. Efter åtta år som husägare inser jag nu att hinner man något av projekten så får man vara nöjd. En annan sak som spelar stor roll är också att har man tid så har man inte råd och har man inte tid så har man råd.

Det här skulle jag iallafall vilja fixa med i sommar (sambon får nog huvudvärk när han läser detta inlägg!):


 


Foto: Johanna - finafynd.com


Nu tänker jag beklaga mig!

Jag tankade igår. För åttahundra kronor och femtiosex öre! Jag trodde jag dog. Bensinen kostar över femton kronor litern nu.

En sak är säker: snart kommer ingen ha råd att bo på landsbygden. Antingen får de sänka bensinpriset eller se över busstidtabellen och öka antalet turer för oss som bor på landet.  


Vår sång

Ända sedan Liten var pytteliten har jag sjungit Trollmors vaggsång för henne när hon ska sova. Min sångröst är inget att skryta med men där i mörkret, bara hon och jag, håller jag konsert. Trollmors vaggsång är huvudnumret följt av Vyssan lull, Idas sommarvisa, Bä bä vita lamm och En natt jag drömde. Sedan går det på repeat. Funkar alltid. Ibland på dagarna nynnar Liten O aj aj aj aj uff, O aj aj aj aj uff. Tittar på mig med glittrande ögon och skrattar. Ja, det är vår sång.


Liten älskar att lyssna på den här skivan som hon fick av mormor och morfar i julklapp.

Foto: Johanna - finafynd.com


Nu är våren här!

 

 Har ni tänkt på hur mycket lättare allt känns när våren är här? Borta är slasket, kylan och det trista mörkret. Vintern är fin på sitt sätt. Men till slut får jag nog. Overaller, vantar, mössor, smuts och väta, mörkt när man åker hemifrån och mörkt när man kommer hem, elda elda i alla spisar, kallt om fötterna... Nu syns vårens första knoppar i trädgården, riset eldas upp i tunnan, vårskorna plockas fram, doften av solcreme mot vårsolens starka strålar på kinderna. Vår bästa tid är nu...


Foto: Johanna - finafynd.com

 


Som en smäck!

Idag tog jag steget. Löpsteget. Det första på väldigt länge. Och det kändes riktigt bra. Motion är nyckeln till lycka. Och nyckeln till mycket annat också såklart. Jag blir glad av att träna. En bättre mamma, sambo och människa. Så nu har jag bestämt mig. Nu får det vara nog med att beklaga sig över byxor som inte sitter bra och trötthet. Jag vill kunna fika klockan elva och äta min choklad vid teven på kvällen och ändå ha byxor som sitter som en smäck. Det var ju det där om inkomster och utgifter.

En av helgens inkomster blev Leilas ljuvliga kladdkakemuffins toppad med grädde och skivad banan. Mmmm! Det var länge sedan jag åt något så gott. Satt som en smäck!


 

Foto: Johanna - finafynd.com


RSS 2.0