Sol, ballonger och tårta

 Idag fyller min lille Adam år! Lika soligt idag som för tolv år sedan. Dagen började med skönsång och presentöppning i det ljusblå rummet. I vår familj bestämmer födelsedagsbarnet över dagen. Frukost, lunch, middag och tiden däremellan. Idag blev det oboy och baguetter (ni vet såna som man värmer i ugnen) till frukost. Släktkalas med pannkakstårta under körsbärsträdet. Ljuvligt gott får jag säga (även om det var jag som till stor del stod för tårtfixandet)! Grillat, klyftpotatis och tzatziki på kvällskvisten. Sedan avslutades dagen med lite Finansspelande. Jag tror jag var lika nöjd med dagen som Adam.

Farmor har varit här några dagar. En stor hjälpande hand med busig Liten. Jag har kunnat måla en del. Falurödfärgen har flödat, vill jag lova. Nu får det bli fortsatt målande nästa helg och förhoppningsvis trappbyggande. Nu i veckan ska jag putsa spisen, riva väggen och skura golv och tak. Och kitta fönster och... Stopp! Jag ska börja med att göra en handlingsplan. Förhoppningsvis slutar snurrandet i mtt huvud då.

Foto: Johanna - finafynd.com Ballonger i körsbärsträdet över bordet.


Vad händer?

Ja, vad händer just nu egentligen? Fredric bytte panel på östra sidan av boden idag. Regnet avbröt det hela så det är lite läkt och fönsterfoder kvar. På södra sidan ska det också bytas läkt. Sedan ska hela rasket målas med falurödfärg. Fint blir det!

Polkagrisrandiga butiken...
Vad återstår?

- fönsterbågar ska målas, sättas glas i, kittas och målas igen.
- den livsfarliga trappen ska ersättas av tryckimpregnerat trä.
- bakugnen ska skrapas, putsas och målas.
- vägg ska rivas.
- taket ska skuras och målas vitt.
- väggarna ska målas vita.
- golvsocklar, fönsterfoder och smygar ska målas i pärlgrått.
- elen ska ses över.
- golvet ska skuras.

Sen börjar det roliga... inreda och fylla med prylar!

Allt ska vara färdigt om en månad. Hmm... Tidsoptimist. Jag?! Nejdå.


Foto: Johanna - finafynd.com


Känsliga tittare varnas!

Nu är jag lite taskig. Det krävdes lite övertalning tills min modiga sambo ställde upp som modell. Att visa upp sina fötter kanske inte är något man gärna gör i första hand. Men syftet är ju att visa upp mjuka, goa fötter och armbågar inom några dagar. Lite smörjning morgon och kväll med Aloe Propolis Cremen som jag skrev om i förra inlägget så ska ni få se på tusan. Han kommer att gå på rosa moln. 

Nuläge...
 
Foto: Johanna - finafynd.com


Vassa armbågar?

Som ni kanske minns är jag återförsäljare för Forever och använder flertalet av deras produkter själv.

Har du torra och nariga händer? Eller fötter och armbågar vassa som sandpapper? Det hade jag, men inte längre! Jag hade bara använt Aloe Propolis Cremen två gånger när jag märkte stor skillnad. Ett mirakel!
 ...Aloe Propolis Creme är utmärkt för torr hud. Den är både mjukgörande och återfuktande och absorberas snabbt av huden.
Den kan användas över hela kroppen, både som hand- och fotkräm och som dag- och nattkräm. På vintern är den perfekt, eftersom den inte innehåller något tillsatt vatten.
Den är också utmärkt vid babyvård. När du väl har börjat använda Aloe Propolis Creme förstår du varför den är en av våra mest populära produkter.

Priset är 250 kronor inkl moms. Skicka ett mail till info@finafynd.com om du är intresserad eller om du så bara har lite frågor.

Imorgon ska jag ta ett kort på min sambos hemska armbågar. Det ultimata testet. Upp till bevis!

 


Sommarens klänningar

När jag är på loppis letar jag efter fynd både till mig själv och till butiken. Eftersom jag bara köper saker till min butik som jag själv vill ha hamnar jag ofta i dilemmat - behålla själv eller sälja. Är Fredric med handlar jag alltid till butiken, fram till dess att jag betalt iallafall *hoppas han inte läser detta ;)* Men jag har blivit bättre på att tänka behöver jag den verkligen.

På loppisrundan i fredags blev det lite av varje. Nu ville inte Liten att jag skulle fotografera idag så fler bilder kommer senare.

Liten kommer att bli ännu mer bedårande söt i den här ljuvliga Maddicken-klänningen.
Jag hittade en klänning till mig själv också. Inte för att jag kommer att bli bedårande men med ett linne under och snygga sandaler blir det nog inte så dumt.
Foto: Johanna - finafynd.com
 


Söndagkväll

Sitter här på kvällskvisten och filosoferar lite. Eller ja, filosoferar, snarare funderar. Hemmet har nyligen förärats med trådlöst nätverk så nu kan jag sitta vid teven och datorn samtidigt. Lite svårt att hänga med i filmen bara. Möjligen min manliga sida. Ni vet det där med att göra två saker samtidigt.

Helgen gick fort, som vanligt. Jag har varit i boden så mycket jag bara kunnat. Jag förstår inte hur man kan komma på tanken att tapetsera balkarna i taket på ett 1800-tals hus. Det tog mig en dag att få bort allt från en balk. Det finns tre. Varmt vatten, skrapa försiktigt, mer varmt vatten, skrapa... Mitt tålamod frestas ordentligt kan jag säga. Och det värsta är att det måste bort. Tack och lov tog min snälla sambo över en stund nu i ikväll! Jag vill ju börja med det roliga. Måla, möblera och piffa. Den öppna spisen har också fått sig en omgång. Allt löst måste bort innan jag kan putsa om och måla. Munskyddet var helt svart på insidan! Det är jättemycket kvar att göra och dagarna bara rinner iväg. Jag skulle gärna vara klar för öppning redan nu men jag får sikta på midsommar. Mamma, jag och Liten var på loppisrunda i fredags. Vi var på riktigt fina loppisar som jag aldrig varit på tidigare. Vad som fyndades kan jag visa er en annan dag.

Jag hoppas ni haft en härlig helg. Imorgon börjar en ny spännande vecka! Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en stund innan jag släcker lampan. Dödergök av Katarina Wennstam. Jag struntar i den här dåliga filmen (The Ghost writer). Godnatt!  


Helgen som var

Oj oj oj, vilken helg! Det är när man är själv med alla barnen några dagar som man inser smidigheten med att vara två vuxna i familjen. Fredric har varit på semester. I sommarvarma Berlin tillsammans med jobbarkompisarna. Hotell, frukostbuffé, trerätters middagar... men jag unnar honom det. Verkligen! Men just den här helgen kanske inte var den allra lämpligaste. En helg fullproppad med fotbollsmatch, danstävling, veterinärbesök, ridlektion, valborgsmässoafton... och en gallstensanfallen morfar till sjukhus (som tack och lov nu mår bra). Fast nu när jag tänker tillbaka så har det faktiskt gått himla bra. Vi har nattsuddat och sett både sista Harry Potter-filmen och Åsa-Nisse. Smaskat marängsviss och cyklat en sväng. Det är en stor hjälp att äldsta barnet är tolv år när det yngsta är ett och ett halvt plus att ha en mormor som följer med på danstävling.Valborg firade vi med min mamma. Pappa skulle också varit här men fick tråkigt nog fira på sjukhuset istället. Först tittade på vår fina valborgsmässoeld här i Kolboda och sen väntade härliga exotiska tallrikar här hemma. Jordgubbar, räkor, kiwi, vindruvor, lax, aioli...

Idag var det dags för danstävling. Alicias första. Men jag tror jag var den som var mest nervös. Håret plattades och sattes upp i hög toffs. Glittertoppen glittrade som en discokula. Fina Alicia! Många timmars övning ligger bakom en och en halv minuts framförande. Semifinalen klarades av. Sen blev det inte mer. Kamp mot tårar av besvikelse. Kompisen kom trea. Innerst inne hade jag god lust att stega fram över dansgolvet till domarna. Slå näven i bordet. Min flicka är bäst. Kan ni inte se det?! De är experter. Jag vet. Men hon var bäst. Det är inte viktigt att vinna. Ha roligt och göra sitt bästa. Det räcker. Hon vet det och det känns bra att hon vet det.
Foto: Johanna - finafynd.com 


RSS 2.0