Nyheter i gårdsbutiken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I söndags besökte jag en dam som har sålt sitt hus och flyttat till en lägenhet. Plötsligt hade hon platsbekymmer. Där kom jag in i bilden. Hon hade så många vackra saker. Hade jag kunnat hade jag tagit med mig rubb och stubb hem. Efter några timmar av beslutsångest kom nöjd jag ut till bilen med händerna fulla. Det svåra blir nu att kunna skilja mig från mina inköp och bära ut dem i butiken. Det är lättare att tänka med hjärtat än med hjärnan. Här är några av mina nya fynd. Vad sägs om en underbart vacker sockerskål, ljusstakar i vitt och guld från Gefle, bricka från 1800-talet... 
 
Klockan 10-13 lördagen den 8:e december har jag öppet i gårdsbutiken igen. Hjärtligt välkomna! (Tips: samtidigt är det julmarknad i Bjursnäs, som ligger nästgårds).
 
Foto: Johanna Alvemo - finafynd.com  
      
 

En kopp jul

 
 
 
 
Julen närmar sig med stormsteg. Om snart en månad är det julafton. Julafton! Tänk vad mycket som ska hända innan dess. Första advent med alla vackra stjärnor och ljus i fönstrena. Första lussebullen. Barnens luciatåg. Julklappar, julgodis, julegran.... I år tänker jag inte bli stressad. Banne mig! En och annan julklapp har jag redan handlat. Allt för att slippa panikhandla tillsammans med halva världen några dagar innan jul. Rött känns inte helt bra men julen behöver inte vara röd. Det pynt jag vill ha framme tänker jag ta fram vid första advent och sen ska det bort i mellandagarna. Då är det bättre att njuta dagarna innan jul. In med det nya året och ut med det gamla. In med tulpanerna och ut med tomtarna.
 
Jag vill ha lite julkänsla i butiken just nu. Vita hyacinter i gamla blå/vita koppar. Vackert! Tycker jag.
 
Foto: Johanna Alvemo - finafynd.com

RSS 2.0