Hallonmacarons
Projektet som jag skrev om får vänta ett litet tag... men jag gjorde något annat i helgen som jag tänkt göra länge. Nämligen bakat Macarons. Vilken blogg man än läser så har alla bakat Macarons. Självklart måste jag testa och se vad som är så märkvärdigt med detta bakverk. Goda var de! Riktigt goda! Lite knepiga att göra bara. Särskilt när man först ska göra mandelmjölet. Speciellt snygga blev de inte heller. Men som det heter, övning ger färdighet. Har hittat ett recept med jordnötssmör som fyllning...
Hallonmacarons
125 g mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor (125 g)
25 g socker
Eventuellt rosa karamellfärg
Kakorna var supergoda passar ju även till en glutenintolerant.
Va fina dom blev!
Har oxså gjort sådana,men jag skippade sprittsen,tog i stället ett runt pepparkaksmått la det på plåten tog en gräddkanna fylde med smet sen hälde jag smeten i pepparkaksmåttet,la inte så många på plåten.
Plåten hade jag täckt med ett bakplåtspapper i teflon,då gick det mycket lättare att lossa dom se´n.
Ett moment jag oxså skippade var skollning å mandelkvarn.
Jag tog mandlarna å gjorde mjöl med min stavmixer el om du har en så´n där bländer lägg i mandlarna kör på full hastighet du får ett jätte fint mjöl!
Håller me dej att det var många moment.
Men Jag älskar att förenkla alting,vaför göra det svårt för sej......!
Hoppas det e bra me familjen?
Ja inte nog med att de är goda, de är både gluten- och laktosfria också!
Vilka bra tips Emma! Tack!