Forever i min bod

Från och med häromdagen kan jag titulera mig återförsäljare av produkter från Forever. Det är stort! Visst har ni väl hört talas om Aloe vera?! Det är en subtropisk växt vars tjocka blad innehåller en gelé fullproppad med vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Aloe vera har använts i många olika kulturer i många, många år för husbehov. Den sägs ha en läkande effekt. Eftersom jag självklart måste veta vad jag pratar om ska jag nu smörja in mina vintertrötta hälar med Aloe Propolis creme, Adams myggbett med Aloe Vera Gelly, ta en hutt Aloe Vera Gel till frukost...

Jag kommer att sälja produkter från Forever i min bod i sommar, men om ni redan nu är intresserade, antingen om ni bara vill veta mer eller om ni redan vet vad ni vill ha, så är ni varmt välkomna att höra av er till mig på info@finafynd.com.Foto: Johanna - finafynd.com


Dansk färg och gröt med hallon och blåbär

Det är inte ofta jag skriver just nu. Jag vet. Förlåt! Ha tålamod med mig. Tiden vill inte räcka till för allt jag vill göra just nu.

Ikväll har jag målat hyllan jag "stulit" från Fredric. Ni vet femtiotalshyllan som jag skrev om tidigare. Först hade jag inte tänkt måla den. Bara ta fram orginalfärgen som är typ vit, men så bestämde jag mig för att måla den iallafall och då med min favorit: Flüggers råvita oljefärg. Jag har också oljat ett gammalt skrivbord i ek som ska få i uppgift att vara butikens disk. Egentligen tänkte jag gå ut och dra några tusen spikar också men nä... jag struntar i det ikväll.

Tänkte tipsa er om något också eller rättare sagt påminna er om ni glömt. Mannagrynsgröten. Liten och jag äter det till frukost nästan varje morgon. Mmm! Jag hade inte ätit det på mycket länge och det var ju synd.
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa Svikaren av Katarina Wennstam och imorgon är det fredag!

Foto: Johanna - finafynd.com


På tapeten

Tänk er ett rum som ska renoveras. Tapeterna är gamla och i så dåligt skick att de inte går att rädda och därför måste tas bort. Tänk er då att dessa tapeter inte är uppsatta med tapetlim utan spikade med en miljard numera rostiga spikar. Så har jag det just nu. Händerna bara skakar av ansträngning på kvällarna. Kniven, skruvmejseln och hovtången är mina bästa vänner just nu. Fy... Allra helst skulle jag vilja slå upp pärlspont över allt ihop men min målsättning är att använda det som finns. Det ska kosta så lite som möjligt. Jag ska inte köpa mig enkelhet. Blod, svett och tårar är mitt pris på min dröm.

Mitt i allt elände hittar jag en och annan goding...
... flera riktigt gamla handgjorda spikar. Jag läste att om man lägger dem i gödande aska och sen i linolja blir de som nygjorda igen. Ett annat fynd är en gammal skitig hängare som blev urfin efter gnuggande med svinto. Fredric hade tagit ut den gamla femtiotals hyllan med smålådor i plast från vårt gamla kök att ha småsaker i. Den la jag vantarna på. Perfekt i min butik. Häromdagen var pappa på besök. Han skakade på huvudet: oj oj oj Johanna! Det är mycket att göra. Ska allt vara färdigt till midsommar? Jajamänsan, svarade tidsoptimisten Johanna. Om jag så ska slita natt och dag! Kanske har jag tagit mig vatten över huvudet men även om det gör ont i hela kroppen och dammet till och med letar sig in i näsan så känns det härligt att för varje kväll stänga dörren om ett allt finare rum. Ett rum som snart är min alldeles egna butik!

Foto: Johanna - finafynd.com  


Nya fina fynd

Om jag ska kunna fylla min bod med härliga fynd så är det jag som får åka på fyndjakt. Även om boden är ganska liten så är det lite skillnad mot min webbshop. Jag har inte riktigt bestämt om allt som finns i boden även ska finnas på webben... vi får se. Här är några godingar som iallafall kommer att finnas på hyllorna i boden.


 

  Foto: Johanna - finafynd.com 


Voilà!

Nu är äntligen leksakshyllan färdigmålad och på plats. Inte utanför mysrummet som jag tänkt från början utan i köket. Jag och Fredric släpade runt den i varenda vrå tills vi kom överrens om att det här var enda platsen som funkade. Och eftersom det blir ett hål av väggförankringen så kom "vi" överrens om att det blir ett perfekt ställe för Olle Eksells affisch med kakaoögonen när Litens rum är klart och hyllan får flytta dit. Hyllplanet i själva skåpet har jag klätt in i rosa självhäftande papper med röda äpplen på från TGR. Korgarna fyndade jag på Netto för endast femtionio kronor för alla tre.
Foto: Johanna - finafynd.com


Glad Påsk!

Som sig bör på skärtorsdagen var jag och det här ljuvliga sällskapet på besök hos närmsta grannarna. Kanske är det att tigga godis men vad vore en påsk utan söta påskkärringar, kaniner och påskgubbar?! Och vilka fina påskkort de pysslat med i flera dagar. Jag blir alldeles tårögd av stolthet. Vilka fina barn... och de är mina!

Ha några riktigt fina dagar! Det är långhelg, solen skiner (förhoppningsvis, om inte snön kommer som de varnar för) och det är tillåtet att äta massor av godis på påsk. Njut av livet. Jag ska äta påsklunch hemma hos mamma och pappa, sätta upp staket och fixa i boden. Och äta godis. Glad Påsk!


Foto: Johanna - finafynd.com


finafynd i boden

Jag har länge gått och filurat på en idé. Eller rättare sagt en dröm. Drömmen om en egen butik. Förra sommaren märkte jag att min försäljning på en av gönsakshandlarens hyllor gick bra. Väldigt bra! Jag tror att många fortfarande vill klämma och känna på sakerna innan de slår till. Så tankarna har snurrat i min hjärna en lång tid. Det är ju nu när jag är föräldraledig som tidpunkten är som bäst. Jag tror att kombinationen webbutik och gårdsbutik är perfekt. Ja, butiken ska nämligen ligga inne på vår gård. I boden. Snickarboden. Verktyg och annat får kupera på andra sidan väggen. Just nu kanske man inte kan tro att det är möjligt att ha butik där inne. Men vänta bara... Lite färg gör susen på gamla hus. Det kommer bli jättefint!

Självklart kommer tankar som: tänk om ingen kommer till min butik. Tänk om de rynkar på näsan och vänder på klacken. Men då har jag iallafall försökt. Då tog jag iallafall steget att uppfylla min dröm. Jag gjorde mitt bästa. Så det är med skräckblandad förtjusning som jag någon gång innan midsommar öppnar portarna till finafynd i boden.Fortsättning följer...

Foto: Fredric Johansson


RSS 2.0