Bio

 
 
 
Ikväll har jag varit på bio med min vän Anna. Vi såg Små citroner gula. Ofta blir man besviken när man först läser boken och sedan ser filmen. Men inte denna gång. Det var så länge sedan det gick en härlig, mysig film på bio. Ni vet när man går därifrån med en varm, fin känsla i maggropen. Just nu känner jag att jag gärna skulle vilja öppna en hemtrevlig liten restaurang. En träffpunkt för alla. Eller om du hellre vill inta god vällagad mat med bara dig själv som sällskap. För det är något jag aldrig gör. Går på café eller restaurang helt själv. Jag önskar att jag helt avslappnat kunde slå mig ner vid ett bord med en god bok och beställa något gott att äta. Men nej... det har jag aldrig gjort. Det känns som om alla tänker: stackars lilla flicka som inte har några vänner. Oj! Ett sidospår. Tillbaka till filmen. Se den! Den är bra.
 
Gonatt!
   

Nattduksbord

Jag är ganska nöjd med mig själv. Häromdagen lyckades jag förvandla det platta bruna paketet till det här. Visserligen monterar jag dagligen lampor och lådor på mitt jobb i det stora blå huset men möbler förekommer sällan. Och det är inte precis det roligaste jag vet. Tålamodet brukar tryta en aning ganska snart. Det räcker att jag öppnar paketet och ser påsen med alla olika sorters skruvar och plugg.
 
Men voilà, Liten och jag lyckades...
 
 
 
 
Jag har letat länge efter två äldre sängbord. Typ kommod. Men det är svårt att hitta två likadana och i bra skick dessutom. Plötsligt stod ett Hemnes sängbord på fyndavdelningen. Jag slog till. Köpte det och ett platt paket. Det blev inte så tokigt faktiskt. Nu saknas bara rätt sänglampor.
 
Förresten. Egentligen säger jag nattduksbord men det kändes som ett gammalt och förlegat ordval. Eller?!
 
Foto: Johanna Alvemo - finafynd.com
 

Godmorgon!

Igår hände plötsligt det jag gått och väntat på. Och jag vet inte varför. Men plötsligt kände jag att nu, nu vill jag få ordning på webbshopen. Energin och lusten har inte funnits där. Så idag är Liten på dagis och jag har några timmar på mig att i lugn och ro få ner mina idéer på papper och skapa struktur. Nu har jag ju liiite erfarenhet som egenföretagare och vet vad som funkar och vad som funkar mindre bra. En förändring, en ganska stor förändring, är namnet. Det kommer att gå från finafynd.com till Johannas lilla butik. Känn på den. finafynd.com är ett jättebra namn på en webbshop men mindre bra på en gårdsbutik.
 
Gårdsbutiken kommer att vara stängd fram till vårkanten. Textilier och annat som kan ta skada av kyla och fukt är inplockat i det stora skåpet inne i huset. Så det ekar tomt det ute. 
 
 
 
 
Nu ska jag låta kreativiteten flöda för en stund. Ha en fin dag!
 
Foto: Johanna Alvemo - finafynd.com
 
 

RSS 2.0