Kvällsljus

 Idag har jag städat som en tok. Behövligt kan jag säga. Jag först och sen Liten och sist vovven, som vi passar. Nästan hela huset är nu adventfint. Köket och lite annat fix är kvar till imorgon. Jag gillar allra mest stjärnor. Det är så mysigt när det lyser varmt i alla fönster. Det känns som om alla är vänliga och har något gemensamt. Nu vet jag att så inte är fallet. I en del hem är detta värsta tiden på året. Av olika anledningar. Men vintermörkret känns mindre kallt. Jag önskar att alla har det lika bra som jag.


Lite skryt

Två saker har jag gjort på sistone. Två bra saker. Ett: jag har gjort egen bearnaisesås. Utan att den skar sig. Mitt såssjälvförtroende steg till hybrisnivå vill jag lova. Två: jag har gjort mig av med en energitjuv. Tid och energi har lagts på en sak som jag tyckt varit som att bestiga Mount Everest. Häromdagen gjorde jag det. Och det gick bra... jättebra! Tänk vad onödigt att fundera så mycket på det.

Gör dig av med en energitjuv, vetja!


Jag jag jag...

Jag har länge tänkt lägga ut en bild på mig själv här på bloggen och i butiken. En profilbild. En bild som jag skulle vilja inge förtroende och tillförlitlighet. Tänkte jag mig. Fredric och jag gick nu ikväll igenom alla bilder på mig. Jösses! Säger jag bara. Hur ser man ut? På bild. Eller ser jag verkligen ut så i verkligheten. Hm... nä det måste vara dåliga vinklar bara.

Här är några bilder som jag känner att jag kan dela med mig av utan att skämmas så värst (andra arkiveras längst in i burkens inre för all tid och evighet!).


På sälsafari utanför Bergkvara i Kalmarsund. Skepp ohoj!

Partypinglan Johanna! 

 Solblekt.
Jag och Adam på höstutflykt med nybakade kanelbullar. Ett minne för livet.
Jättegravid för ungefär ett år sedan. Till och med läpparna poffade upp!Just nu

Ibland finns det inte så mycket att skriva om. Bara vardag liksom. En vardag fylld med utvecklingssamtal, vinterskoinköp, fotbollsträningar, bilservice... När kvällen kommer funderar jag på: har jag något att skriva om idag, orkar jag skriva. Nä.

Några vardagsbilder...


Ha en riktigt fin helg alla fina läsare!


Foto: Johanna - finafynd.com


Löv, bröd och målarfärg

Igår fick jag hjälp av mamma och pappa med lövinvasionen i vår trädgård. Det är helt otroligt hur mycket löv som kan samlas på tre tusen kvadratmeter tomt. Liten sov sött i vagnen medans presenning efter presenning drogs ut till komposten. Trädgården blev så fin! Några löv är kvar men det ska vi ta idag.

Visst är det alldeles ljuvligt med nybakat bröd med smör och ost?! Egentligen tar det inte så lång tid att baka men det är sällan jag bakar matbröd. Ett litet steg närmre egen brödförsörjning är taget i och med denna lilla påse. Endast sex deciliter vatten ska tillsättas. Innehåller inga konstigheter heller.
En välförtjänt paus i lövräffsandet...
På kvällen grundade jag alla smygar på verandan. Elektrikern kommer på måndag och då måste alla smygar och taket vara målade och tapeterna uppe. Med andra ord ganska mycket att göra på kvällarna när barnen lagt sig. Liten är inte längre på ett ställe utan på alla ställen samtidigt. Tack och lov för bra bygglampor!

Foto: Johanna - finafynd.com


Finmusik

På lördagkvällarna brukar vi se Så mycket bättre. Fredric och jag. De stora barnen gillar det inte. Kanske inget barnprogram precis. Det känns bra när vi sitter hela familjen vid teven en stund på helgkvällen. Nu blir det mysrummet med film för barnen istället. Timbuktu har jag alltid gillat. Visst är den här bra?! För visst är det så. Det löser sig alltid även om livet känns riktigt surt ibland.Onsdagkvällen

Föreläsningen igår med Inger Hansson var verkligen tänkvärd. Varför är så många snällare mot andra än mot sig själva? Varför har så många tappat stoltheten över vem de är och över vad de gör i livet? Hur kommer det sig att 700 000 svenskar äter sömntabletter och 800 000 svenskar äter antidepressiva medel?
Hjärnan behöver sömn, struktur och kul
(kreativitet - utveckling - lönsamhet). Följer du detta kommer du garanterat att må hur bra som helst. Visst låter det enkelt?! Det klart att man ska sova minst sju timmar varje natt och det är väl klart att man inte ska gå till ett jobb man inte trivs på.

Ting tar tid. Bilarna ska tvättas. Huset målas. Filtret i torktumlaren ska rensas. Kläder ska tvättas. Trädgårdar ska skötas. Mobiltelefoner laddas. Vad vill du lägga din tid på?

Våga vara lat!

Visst låter det enkelt?! Men oj så svårt. Vi har märkt att det är så lätt att husfixandet tar över hela helgen så vi har bestämt oss för att göra söndagen till den gamla hederliga vilodagen. Bara göra något som är kul. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Kanske spela ett spel, gå ut i skogen med fikakorgen, åka och bowla... Eller kanske helt enkelt bara vara. Inte göra någonting. Söndagen är från och med nu helig i vår familj.

 


Våga mer, än du törs!

Ikväll var mormor och morfar barnvakter för första gången på kvällen. Det gick jättebra! Alla barnen låg och snusade så skönt i sina sängar när jag och Fredric kom hem. Var vi på restaurang? Näpp! Var vi på bio? Näpp! Var vi på föreläsning? Japp! Ämnet var Våga mer, än du törs och den var jättebra! Jag berättar mer imorgon för nu är jag dödstrött. Natti natti!


Det här är stort!

 Paketet i sig kanske inte är så stort. Men det ska ända till Tyskland. Det är stort! För mig. Min första leverans utomlands. Häftigt!

Foto: Johanna - finafynd.com 


Viktigt!

Den 7:e november är det kladdkakans dag. Det vill säga imorgon!

Helgen har gått precis lika fort som den brukar. Visst är det märkligt. Onsdag och torsdag segar sig fram men lördag och söndag är över innan man hinner blinka. Fredric har spacklat och slipat och spacklat och slipat vår glasveranda. I fredags hämtade jag tapetrullarna hos Flügger. Ljusblå med blomrankor som ser ut att vara målade med blyerts. Jag hade från början tänkt mig en blommig, färgglad tapet men efter massor av bläddrande i pärmar blev det denna. Planen är att tapeterna ska upp nästa helg. Längtar!

Jag har lovat mig själv att vara lite mer nyttig nu i veckan. Kanske inte så mycket fika och så. Men vad händer då?! Jag måste börja veckan med en härlig fika. För är det kladdkakans dag så är det!

Foto: lånad från google


 


Flugsvamp

 


Jag gillar verkligen att virka och sticka. Mest virkar jag. Men något jag aldrig gjort är amigurumi. Fram till igår. Såg framför mig en liten samling julinspirerade små flugsvampar. En svamp tog tre och en halv timme och resultatet kan man nog mer kalla fulsvamp. Pilligt, svårt och roligt! Övning borde ge färdighet. Nästa projekt blir en söt liten gris med knappnäsa och en röd elefant och en... Fortsättning följer.

Foto: Johanna - finafynd.com  Boken heter Virka amigurumi och är skriven av Mia Bengtsson.


Eftermiddagsfika


Höstlovet är en högst uppskattad vecka i den här familjen. Av både barn och vuxna. Snoriga näsor och dålig ork har tyvärr satt stopp för en del planer. Men lite friskluft gör susen på hängiga barn. Alicia bakade kompismuffins och korgen packades in i bilen för en liten tur till Örarevet. Tror jag skrivit om det tidigare. Och jag kommer säkert att göra det igen. Vackert och fridfullt med sand, stenar och växter uppmuntrar kreativitet och fantasi. Underbart!

Alicia kallar dessa chokladmuffins för kompismuffins. De är perfekta att slänga ihop om man inte har något gott fika hemma. Går på tjugo minuter!
Kompismuffins

12 stycken

100 g margarin
2 ägg
2.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
0.5 tsk bakpulver

Smält margarinet.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de andra ingredienserna, sist margarinet.
Fyll formarna (brukar använda vanlig bullformstorlek) till tre fjärdedelar.
Mitt i ugnen i 200 grader i 10 minuter.


Foto: Johanna - finafynd.com Det ser ut som om vi bara hade två muffins med oss. Men icke! Det vara bara det att alla större lådor var upptagna så vi fick packa i många små istället!
 


RSS 2.0