Onsdagkvällen

Föreläsningen igår med Inger Hansson var verkligen tänkvärd. Varför är så många snällare mot andra än mot sig själva? Varför har så många tappat stoltheten över vem de är och över vad de gör i livet? Hur kommer det sig att 700 000 svenskar äter sömntabletter och 800 000 svenskar äter antidepressiva medel?




Hjärnan behöver sömn, struktur och kul
(kreativitet - utveckling - lönsamhet). Följer du detta kommer du garanterat att må hur bra som helst. Visst låter det enkelt?! Det klart att man ska sova minst sju timmar varje natt och det är väl klart att man inte ska gå till ett jobb man inte trivs på.

Ting tar tid. Bilarna ska tvättas. Huset målas. Filtret i torktumlaren ska rensas. Kläder ska tvättas. Trädgårdar ska skötas. Mobiltelefoner laddas. Vad vill du lägga din tid på?

Våga vara lat!

Visst låter det enkelt?! Men oj så svårt. Vi har märkt att det är så lätt att husfixandet tar över hela helgen så vi har bestämt oss för att göra söndagen till den gamla hederliga vilodagen. Bara göra något som är kul. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Kanske spela ett spel, gå ut i skogen med fikakorgen, åka och bowla... Eller kanske helt enkelt bara vara. Inte göra någonting. Söndagen är från och med nu helig i vår familj.

 


Kommentarer
Postat av: Farmor

Visst låter det underbart men era sena nätter tycker jag ni måste skippa.

2011-11-13 @ 17:15:52
Postat av: tina

jag hade en kompis som också var på den föreläsningen, hon var heeelnöjd =) schysst dejt i höstmörkret =)

2011-11-14 @ 13:51:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0